Özalp'ta arazi için tepeler tıraşlanacak

Güncelleme Tarihi:

Özalpta arazi için tepeler tıraşlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 12:56

VAN'ın Özalp İlçesi Belediyesi, arazi elde etmek amacıyla ilçe merkezi girişinde bulunan 35 metre yüksekliğindeki tepeleri tıraşlama çalışması başlattı.

Tepelerin kaldırılması ile birlikte yaklaşık 110 dönümlük arazi elde edileceğini belirten Belediye Başkanı BDP'li Murat Durmaz, burayı ortak yaşam alanı haline dönüştüreceklerini söyledi.

Tepeleri tıraşlama çalışmalarının başlaması öncesi bölgede tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Murat Durmaz, amaçlarının ilçeye eser bırakmak olduğunu söyledi. İlçede ortak yaşam alanları kurma gayreti içerisine girdiklerini ve çalışmanın da bu kapsamda olduğunu dile getiren Durmaz, şunları söyledi:

“Belediyemize ait arazi ne yazık ki yok. Biz de yerel kaynaklardan gelir elde etmek zorundaydık. Bu sebeple heyelan bölgesi olarak ilan edilen tepeleri kaldırıp arsa elde etmek istedik. Bu arsaları da hizmete dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Yaklaşık 110 dönümlük arazi elde edeceğiz. İhalemizi yaparak müteahhit arkadaşımızla anlaştık ve arsa karşılığı tepelerin tıraşlanmasını sağlayacağız. Arazileri elde ettikten sonra ortak yaşam modelini hayata geçireceğiz ve ilçemizde dağınık bir şekilde bulunan kömürcü, keresteci arkadaşlarımızı kooperatifleştirerek yapacağımız tek tip işyerlerine yerleştireceğiz. Ayrıca arazinin bir bölümüne altları dükkan ve üst katları da konut yaparak ilçemizdeki konut açığını kapatmaya çalışacağız. Çıkan dolguları da boş yerlere değerlendirerek elde edeceğimiz arazi miktarını artırmayı planlıyoruz.”

Çalışmayı yaklaşık 4 ayda tamamlamayı planladıklarını söyleyen Durmaz, “İller Bankası'na çalışmamızla ilgili bir hesap çıkarttık ve yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağı bildirildi. Ancak, geliştirdiğimiz yöntemle belediyemizin bu konuda hiçbir gideri yoktur. Müteahhidimizle arazi karşılığı anlaştık” dedi.

İhaleyi kazanan ve çalışmalara başlayan Müteahhit Nurettin Gözel ise tepelerden 170 bin metre küp hafriyat kaldıracaklarını belirtti. Toplam 20 araç ve 30 personeli ile 4 ay gibi kısa bir sürede çalışmayı tamamlayacağını da dile getiren Gözel, “Bu tamamiyle belediyenin hazırladığı bir projedir. Proje, fikir belediye başkanımıza aittir. Ayrıca yine müteahhit firma olarak arazi üzerine altı taziye evi ve üstü de cami olacak şekildi bir yapı yapmayı üstlendik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!