Oylar CHP'ye

Güncelleme Tarihi:

Oylar CHPye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Almanya'da 27 Eylül seçimlerinde Başbakan olması beklenen Gerhard Schöreder, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Hollanda Başbakanı Wim Kok ve İspanya eski Başbakanı Felipe Gonzales, Türk seçmene, ‘‘Oylarınızı CHP'ye verin’’ çağrısında bulunacak. Çağrı, CHP'nin başlatacağı, ‘‘Sosyalist Enternasyonal Kardeş Partileri’’ dayanışması projesi gereği yapılacak.

CHP, 18 Nisan seçimlerinde Avrupa'daki sol rüzgarı arkasına almak için plan hazırladı. Seçimler için yoğun bir kampanya hazırlayan CHP yönetimi, Avrupa'daki ünlü sosyal demokrat liderlerin ‘‘Oyunuzu CHP'ye verin’’ diyen deklarasyonuyla, Avrupa'da esen sol düzgarı Türkiye'ye getirmeye çalışacak.

CHP'nin 18 nisan seçimi için hazırladığı kampanyanın ana hatları Genel Başkan Deniz Baykal ile Piar Gallup Araştırma Şirketi'nin de sahibi olan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tanla ve Boğaziçi İletişim Grubu tarafından hazırlandı.

Ekim ayından itibaren yoğunlaşarak başlaması planlanan kampanyada, CHP'nin geçtiğimiz bir yıldır hazırladığı çeşitli sorunlara yönelik çözüm önerilerinin yeraldığı projeler öne çıkacak. Kampanyada, Türkiye'nin ne Refahyol'a, ne de Anasol'a mecbur olmadığı belirtilerek, seçmenlerden sosyal demokrasiyi iktidar yapmaları istenecek.

CHP, bu talebini Refahyol döneminde yaşanan rejim krizleri ve Anasol hükümeti döneminde yaşanan çeteler ve yolsuzluk olaylarıyla pekiştirecek. CHP'nin bu kampanyadaki temel hedefi, yüzde 40 düzeyinde bulunan kararsızı kendine çekmek olacak.

AVRUPA'YA CHP İLE GİRERİZ

Ardından da ‘‘Sosyalist Enternasyonal Kardeş Partileri’’ dayanışması başlatılacak.

Bu çerçevede İngiltere Başbakanı Tony Blair, Almanya'da 27 Eylül seçimlerinde Başbakan olması beklenen Gerhard Schöreder, Fransa Başbakanı Lionel Jospin, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Hollanda Başbakanı Wim Kok ve İspanya eski Başbakanı Felipe Gonzales ile diğer sosyal demokrat liderler, CHP'yi destekleyen bir deklarasyon yayınlayacak.

Bu deklarasyonda, seçimlerin Türkiye-Avrupa bütünleşmesindeki önemi vurgulanarak, CHP iktidarının Türkiye'ye bu yolu açabileceği belirtilecek.

TANLA VE KESKİN AVRUPA'DA

Baykal, bu planın hazırlığını yapmak için Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tanla'yı İtalya'ya gönderdi. Bu ziyaretin ardından da Tanla ile Genel Sekreter Adnan Keskin ve MYK Üyesi Fatih Atay Almanya'ya gidecekler.

CHP'liler SPD'nin 24 Eylül'de Dortmund'da yapacağı ve Başbakan adayı Schöreder ile SPD Genel Başkanı Oskcar Lafontaine'in katılacağı mitingde kürsüye çıkarak, Almanya'daki Türklerden oylarını SPD'ye vermelerini isteyecekler.

Çağrı yapacaklar

Tony Blair, Gerhard Schöreder, Romano Prodi, Wim Kok ve Felipe Gonzales seçimler sırasında Türk seçmene Türkiye-Avrupa bütünleşmesinin yolunu CHP'nin açabileceği mesajını verecekler. CHP, Avrupa'lı sol liderlerin ‘‘Oyunuzu CHP'ye verin’’ çağrısıyla, yüzde 40 düzeyinde bulunan kararsız seçmeni kendine çekmeyi planlıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!