'Oyakbank Ordu'nun bankası değil'

Güncelleme Tarihi:

Oyakbank Ordunun bankası değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 00:32

Oyak Bank'ın satışıyla ilgili Oyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy ve ING Başkanı Michel Tilmant ortak basın toplantısı düzenledi. Satışla ilgili bilgi veren Ulusoy, "Bu satışa emekli generallerin itirazı oldu mu?" şeklindeki soruya, "Hayır Emekli paşaların itirazı olmadı. Oyak, Ordu'nun bankası değildir. Ben bunu daha önce de defalarca söyledim. Oyak Bank sadece ordu mensuplarının paralarını yatırdıkları bir bankadır" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Coşkun Ulusoy şunları söyledi:

ING Bankası Hollanda menşeili bir banka. Bu banka Amsterdam, Brüksel, New York ve Zürih borsalarında dünyaya açık büyük bir global finansal hizmetler kuruluşu.

Bu kuruluşun yönetiminde tek büyük hissedar yok. Bütün hissedarlar en fazla yüzde 5'e sahip. Bu kurum dünyanın önde gelen global finansal kurumlarından biri. Kendileriyle bu işi yapmaktan gurur duyuyoruz ve bu grubun Türkiye'de bulunmasından ve atılan adımlar göz önüne alındığında yararlı bir çizgi yönünde ilerleyeceğini düşünüyoruz.

Oyak Grubu Oyakbank'ın tamamına 1993 yılında sahip olmuş sonra ismini Oyak Bank olarak değiştirmiş bunu takiben yaptığı çeşitli çalışmalarla bir yere getirmiş. Biz geldiğimizde 11 şubeli nispeten ufak bir bankaydı. Biz 2001 yılında 6 bankanın birleştirilmesinden oluşan ve bunlara Sümerbank denilen bir kuruluşu satın aldık ve arada geçen zaman içerisinde inanıyoruz ki çok büyük bir değer kazandırdık..

Haberin Devamı

2001'deki büyük krizde, kritik ortamlara rağmen biz Oyakbank'ı almaktan korkmadık. Bunu geliştirebileceğimizi, geliştirirken de değer yaratabileceğimize inandık. Eğer bunu yapmasaydık bugüne kadar oluşturulan değer olmayacaktı..Biz bunu yapmasaydık çalışanlar işsiz kalacaklardı. Bu oluşturulan değer lafta kalmadı realize oldu ve bugün Türkiye gerekli işler yapıldıktan müsaade alındıktan sonra, 2,7 milyar dolar ihale değeri getirmiş olacağız.

Oyakbank Türkiye'de önemli isim, ama ufak bir pazar payına sahip bir banka. Daha da geliştirebileceğimize inanıyoruz. ING'nin de daha fazla geliştireceğine inanıyoruz.

Bu atılan adım ve değerle biz Oyak Grubu olarak yeni ufukklara adım atabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'ye bir çok yabancılar gelip yatırım yapıyor, bilhassa bankacılık alanında yatırımlar yapılıyor.

Biz kendi değerimizle, Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcıların ülkelerinde Ttürk bayrağını taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. Onlar yatırım yapıyorlarsa, bizler de yapıyoruz. Bunu daha fazla da geliştireceğiz.

Türkiye'nin bu seçim ortamında ING'nin attığı adım Türkiye devletine, ülkenin kurumlarına, ülkenin insanlarına olan güveni ifade etmektedir.

Haberin Devamı

Bu ülkenin insanı ülkesini geliştirmeye devam edecektir. ve bunun karşılığında hdaha büyük güzelliği elde edecektir.

OYAKBANK'IN İSMİ DEĞİŞECEK

ING İcra Kurulu Başkanı Michel Tilmant ise şunları söyledi:

ING 600 milyar dolarlık bir varlık yönetiyor..

Çok geniş bir uluslararası bir grubuz. Bir kaç senedir dünya çapında şunun farkında vardık ki, insanlar yaşlanıyorlar, geleceğe yönelik yatırım yapmak istiyorlar. Bizde onların yatırım yapmaları için gerekli hizmetleri sağlamaya çalıştık. Bu yüzden de emeklilik konusunda, yatırım, mortgage, tüketici finansmanı gibi bir çok ürünü sunmaya başladık..

Yatırımlarımız geleceği parlak ülkelere kaydırmaya başladık. Türkiye'de ekonomi çok hızlı şekilde gelişiyor.

Bir kaç yıl içerisinde Türk piyasasına girmek ,için elimizden geleni yapacağız. Oyak Bank'ın ismi 12 ay içinde değiştirilecek..

Biz buraya sadece oyak bank için gelmedik, yatırım ve gelişim açısından bakıldığı zaman, çok önemli bir faaliyet bankası. Biz bunu daha fazla geliştirmek ve büyümeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda mutlu olmamızın bir sebebi daha var, çünkü bir yatırım yaptığınız zaman, satın aldığınız şeyin kalittesi çok önemlidir.

Bkatığınız zaman çok iyi bir yerel yönetimi olduğunu görüyoruz, biz onlara kendi desteğimizi, bilgi işlem sağlayacağız, ve daha fazla güçlenecekler.

Biz aynı zamanda ABD, Avrupa, Asya'da faaliyet gösteren bir grubuz. ABD'de çok önemli sigorta hizmetlerimiz var. Kanada'da hayat dışı sigorta sağlayıcısıyız. İnternet ve call center bankacılığı alanında önemli bir şirketiz..

Biz dünyanın en geniş internet bankacılığı sistemini sunuyoruz ve emlak piyasasında da dünya piyasasında önemli bir yer tutuyoruz..

Yaklaşık 73 milyar dolarlık bir pazarla, Avrupa'da 10. sırada yer almamızı sağlıyor.

Gelecekte ING, yetilerimizi ve yeteneklerimiz artırmaya çalışıyoruz. Bunlar arasında dağıtım konusunda, banka olarak, sigorta şirketi olarak, 50 milyondan fazla kişiye ulaşıyoruz. Çok geniş bir tabanımız var dünya çapında..

Son bir kaç yılda özellikle, piyasadaki sermayemizi yüzde 8 den yüzde 20 ye kadar ulaştırmayı düşünüyoruz. Çok iyi derece alan şirketlerden biri olarak dünyada faaliyet gösteriyoruz..

Türkiye'de yaptığımız yatıırım, stratejik olarak çok önemli.

ORDUNUN BANKASI DEĞİLİZ

Ulusoy kendisine yöneltilen "Satışta emekli generallerin itirazı oldu mu?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:
"Hayır Emekli paşaların itirazı olmadı. Oyak Bank, Ordu'nun bankası değildir. Ben bunu daha önce de defalarca söyledim. Hatta 2001 yılında da ifade ettim. Ordu'nun bankası yoktur; Oyak Bank sadece ordu mensuplarının paralarını yatırdıkları bir bankadır. Türkiye'de 70 tane banka var. Ama Tüpraş, Telekom ve Erdemir için aynı şeyleri söyleyemeyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!