Oxford’dan yaylaya

Güncelleme Tarihi:

Oxford’dan yaylaya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ünlü bir estetik cerrahın kızı olan Nadine, ailesinin karşı çıkmasına rağmen, sevgilisi Turgun'a duyduğu aşk uğruna Toroslar'daki bir dağ köyüne yerleşti.

Oxford Üniversitesi mezunu Alman Nadine Von Mallinckrodt, 5 yıldır büyük bir aşk yaşadığı Türk sevgilisi işçi Turgun Zar'ın uğruna ülkesini terk ederek Mersin'e yerleşti. Almanya'nın Münih kentinde, ünlü bir estetik cerrahın kızı olan Nadine, ailesinin karşı çıkmasına rağmen aşkı uğruna her şeyi göze alarak sevgilisine ‘‘kaçtı.’’

Babasının işçi olarak Almanya'da bulunması nedeniyle 2.5 yaşında Münih'e giden 34 yaşındaki Turgun Zar, 1994 yılında tanıştığı 27 yaşındaki Nadine Von Mallinckrodt ile büyük bir aşk yaşamaya başladı. Ünlü cerrah 56 yaşındaki Gosisin Mallinckrodt'un kızı Nadine, Turgun Zar ile birlikteliğini sürdürürken Oxford Üniversitesi Sinema-Film Prodüktörlüğü bölümünü bitirdi. Alman kızı okul engeli de kalkınca Türk sevgilisiyle evlenmek istedi. Ancak babası, bu evliliğe karşı çıktı.

ŞAŞKINA DÖNDÜ

Bir çok yakını, Hıristiyan Demokrat Parti'de (CDU) politika yapan Gosisin Mallinckrodt, Türkiye'nin de İran gibi İslami rejimle yönetildiğini sanarak ve böyle bir ülkede yaşanmayacağını öne sürerek, kızından Türk sevgilisiyle olan ilişkisini bitirmesini istemiş. Babasının sözlerinden etkilenen Nadine, sevgilisinin birlikte Türkiye'ye gitme teklifini önce kabul etmemiş. Bunun üzarine Turgun Zar, 1.5 ay önce yalnız başına Türkiye'ye dönmüş. İş araştırması yapmak üzere Londra'ya giden Nadine ise sevgilisinin hasretine dayanamayınca, babasına rağmen ani bir kararla Mersin'e, sevgilisinin yanına gelmiş.

Nadine, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü anlatıyor. Türkiye'de modern bir ülkeyle karşılaştığını söyleyen Nadine, sevgilisinin yaşadığı Mersin'e 30 kilometre uzaklıkta, Toros Dağları'nın zirvesindeki Kepirli köyüne yerleşmiş. Özbek asıllı baba 76 yaşındaki Abdülhamit Zar'ın bahçe içindeki tripleks villasını ve harika doğayı gören Nadine, buraya geldikten sonra yaşadığı tüm sıkıntıları unuttuğunu söylüyor.

Nadine, iş bulabilmesi halinde Türkiye'de yaşamaya kararlı. Sevgilisinin ailesiyle kısa sürede kaynaşan Nadine, ‘‘Böyle bir ülke beklemiyordum. Çok şaşırdım. Böyle güzel bir ülke için neden bu kadar kötü propaganda yapılıyor anlayabilmiş değilim. Türkiye'nin zengin ve renkli tarihini konu alan bir film yapmak isterim. Burada çok mutluyum’’ diye konuşoydr.

Turgun Zar ise Nadine'in önceleri babası ve çevresindeki insanların etkisinde kaldığını belirterek, ‘‘Ben geldikten sonra sürekli telefonla görüşüyorduk. Saatlerce süren telefon görüşmemizde, buraya gelip görmesini istedim. Kabul etmiyordu. Aniden çıkıp gelince çok şaşırdım’’ dedi.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI

22 yaşında gittiği Münih'te BMW otomobil fabrikasından emekli olan ve ardından Kepirli köyündeki yayla evine yerleşen 4 çocuk babası Abdulhamit Zar kararlı: ‘‘Ülkemizdeki bu doğa güzelliği dünyanın hiç bir yerinde yok. Nadine'in ailesi Türkiye'yi bilmediği için böyle kötü düşünmüş olabilir. Şimdi onları davet edeceğim, gelip buraları görsünler ondan sonra karar versinler.’’ Gençler, Alman ailenin de onayını aldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!