Mujica 'Cumartesi Anneleri'ne destek için geldi

Güncelleme Tarihi:

Mujica Cumartesi Annelerine destek için geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 16:11

'Dünyanın en fakir' devlet başkanı olarak ünlenen Uruguay'ın eski devlet başkanı Mujica ve eşi 'Cumartesi Anneleri'ne destek için İstanbul Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi'nin önünde geldi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte alana gelen Mujica oturulacak alanların sıkışık olması nedeniyle alanda fazla kalmadı. HDP lideri Selahattin Demirtaş da 'Cumartesi Anneleri'ne destek için Galatasaray Lisesi'nin önüne geldi.

Haberin Devamı

"Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları 553’ncü kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi Anneleri’nin eylemine CHP’nin davetiyle İstanbul’da bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile bazı milletvekilleri de destek verdi. Buluşmanın yapılacağı alanın çevresinde polis tarafından bir hat oluşturuldu. Meydan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, meydana giren herkesin üstünü aradı, çantalarını kontrol etti.

Mujica Cumartesi Annelerine destek için geldi

CUMARTESİ ANNELERİNE DESTEK İÇİN GELEN MUJİCA ÇİFTİ MEYDANDA 10 DAKİKA KALDI

Haberin Devamı

Mujica ve eşi meydana Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Mujica çifti, alanın kalabalık, oturulacak alanların sıkışık olması nedeniyle alanda fazla kalmadı. Ayakta bekleyen Mujica çifti, basın açıklamalarına kalmadan alandan ayrıldı.

Mujica Cumartesi Annelerine destek için geldi

'ABDÜLKERİM YURTSEVER'İN FOTOĞRAFINI ELİNDE TUTTU'

Yakınları kaybolan aileler burada adalet çağrısı yaparken, aileler adına basın açıklaması okundu. Cumartesi Anneleri’nin hemen arkasına oturan Selahattin Demirtaş, ’Abdulkerim Yurtseven’in resmini elinde tutarak basın açıklamasını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!