Otoparkta mafya gölgesi

Güncelleme Tarihi:

Otoparkta mafya gölgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Levent Kültür Merkezi'nin otoparkı kapatılınca dedikodu aldı başını yürüdü. Vatandaşlar ve belediye otoparkın mafya tehdidiyle kapatıldığını iddia ediyor ama sahibi bu iddiaları reddediyor.

Levent Çalıkuşu Sokak'taki Levent Kültür Merkezi'nin kapalı otoparkı sahibi tarafından süresiz kapatıldı. Çevrede oturanlar semtteki sayılı otoparktan birinin kapatılmasına tepki gösteriyor. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, otopark sahibinin mafya tarafından tehdit edildiğini ve bunun üzerine otoparkı kapattığını savunuyor. Otoparkın sahibi Sultan Sirkeci ise, ‘‘İki yıldır bu otoparktan zarar ediyordum. Belediye işletme eksikliğini kamufle etmeye çalışıyor. Dünya ayağa kalksa otoparkı bir daha açmam'' diyor.

Mafya korkutmuş

Otoparkın sahibi Sirkeci bu şekilde konuşsa da, Beşiktaş Belediyesi yetkilisi başka şeyler anlatıyor:

‘‘Bölgedeki vatandaşlardan bu otoparkın kapatılmaması için bize de çok sayıda talep geldi. Ama belediye olarak herhangi bir yaptırımımız yok. Şahsın tapulu yerini zorla açtırtamayız. Buna yetkimiz yok. Sultan Sirkeci'yle yaptığımız görüşmelerde bize zarar ettiğini ve civardaki değnekçilerden korktuğunu söyledi. Geçen yıl o bölgede otopark sorunu nedeniyle bir cinayet de işlenmişti. Gerçekten belalı bir bölge. Aslında sorun Çalıkuşu Sokak'ta bulunan barların önündeki otoparkçılardan kaynaklanıyor. Belediye olarak yapabileceğimiz tek şey otoparkı satın almak. Ama bu durumda da mal sahibinin çıkartacağı fahiş fiyatla karşılaşabiliriz.''

Kimseden tehdit almadım

Otopark sahibi Sultan Sirkeci ise, mafya tarafından tehdit edildiği iddialarını yalanlıyor. Sirkeci'ye göre otoparkın kapatılmasının tek sorumlusu Beşiktaş Belediyesi: ‘‘Ayfer Atay'ın belediye başkanlığı döneminde Levent Kültür Merkezi inşa edildi. Yüzde 85 hisseyle inşaatını biz yaptık. Hissemize karşılık iki katlı 120 araç kapasiteli otoparkı aldık. Ama iki senedir otoparktan inanılmaz zarar ettik. Belediye Levent Kültür Merkezi'nin sinema ve kafesini işletemediği için müşteri gelmiyor. Sonra da olayı başka yollarla çarpıtmaya çalışıyor. Şimdi halk tabii ki otoparkın açılması için belediyeye baskı yapıyor. Ama iki yıldır 120 araba kapasiteli yere 30 araba koyamadık.''

Sirkeci, bar kahyalarının da müşterilerinin arabalarını sokak aralarına koymayı tercih ettiğini ve otoparka getirmediklerini söyleyerek, ‘‘Levent Kültür Merkezi bana 600 bin dolara mal oldu. Bundan sonra otoparkı dünya ayağa kalksa açmam. İşyeri olabilir. Ama belediyenin çarpıtması yüzünden ikide bir polis arayıp baskı mı var diye soruyor. Baskı falan yok!'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!