Otomotivde dev güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Otomotivde dev güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 11:10

Fransız otomobil üreticisi Renault SA ve Japon üretici Nissan Motor, bugün yaptıkları açıklamada, Alman otomobil devi Daimler ile yeni nesil otomobiller üretmek ve küçük ticari araçlarda yedek parça ve motor değişimi yapmak için güçlerini birleştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Anlaşmaya göre, Renault ve Nissan, Mercedes markasının da sahibi olan Alman Daimler’den yüzde 3.1’lik hisse satın alacak. Bununla birlikte, Alman devi ise iki şirketten aynı büyüklükte hisse alacak. Ancak Daimler, Renault ve Nissan’ın 1999’dan bu yana devam eden yakın ortaklığına ise dahil olmayacak.  

 

Daimler CEO’su Dieter Zetche, anlaşma sonrasında “Yeteneklerimiz birbirimizi tamamlıyor… Bu anlaşmayla birlikte, küçük otomobillerdeki rekabetçiliğimiz artacak ve uzun vadede üç şirketin de sera gazı salınımında büyük bir azalma görülecek” dedi.      

 

Alman otomobil üreticisi, tüketicilerin küçük ve daha az yakıt kullanan otomobillere yönelmesinin ardından, bu alandaki varlığını artırma adına büyük bir baskı altındaydı. Bu yüzden Renault ve Nissan ile güçlerini birleştirerek, küçük araçlarındaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!