Otomobili için öldürüldü ama isteseler verirdi

Güncelleme Tarihi:

Otomobili için öldürüldü ama isteseler verirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2003 02:17

Taksitlerini güçlükle ödediği otomobilini çalmak isteyen 2 firari asker tarafından vahşice öldürülen Dr. Aykut Ege'nin ağabeyi Turgut Ege, ‘‘Paraya o kadar sıkışmıştı ki, son zamanlarda Kim 500 Milyar İster adlı yarışmaya girmeyi planlıyordu’’ dedi.

Dr. Aykut Ege'nin babası geçtiğimiz yıl intihar etmişti. Annesi ise 2 ay önce kansere yenik düşmüştü.

Doktor kardeşi Aykut Ege'nin beklenmedik ölüm haberi, Turgut Ege ve kız kardeşleri Büşra ile Mehtap'ın bir yıl içinde aldığı üçüncü acı haberdi. Müteahhitlik yapan babaları Muhsin Ege, iflas edince, 6 Ocak 2001'de hap içerek yaşamına son vermişti. 52 yaşında kanserden ölen annesi Münevver Hanım'ın mevlidini, cinayetten iki gün önce okutan Turgut Ege ve iki kız kardeşi, 20 Şubat’ta ağabeylerinin ölüm haberini alınca yıkıldılar.

İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Tıp Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) Radyoloji Bölümü'nü kazanıp Trabzon'a giden Dr. Ege, hastalanan annesine yakın olabilmek için bir kez daha girdiği TUS'u kazanıp Haydarpaşa'ya geçiş yaptı. Genç doktor, radyolojiyi bitirdikten sonra dermatolojiye de merak sardı. Başarıya doymayan Aykut Ege, üçüncü kez girdiği TUS sınavını birinci olarak kazanıp, İstanbul Tıp Fakültesi'nde görev yapmaya başladı. Türkiye'de çok az sayıda doktorda bulunan ‘‘çift uzmanlık’’ unvanını bir ay sonra kazanacak olan Ege'ye doktor arkadaşları ‘‘TUS Canavarı’’ lakabını takmıştı. Turgut Ege, kardeşi için ‘‘O örnek bir insandı. İçki, alkol ve gece hayatı yoktu. Maddi durumu iyi olmayan hastalardan para almazdı. Onun canını alan katiller eğer ondan arabasının anahtarlarını isteseydi verirdi. Canına mal olan arabasının taksitlerini de güçlükle ödediği için son zamanlarda tek amacı Kim 500 Milyar İster adlı yarışma programına katılmaktı. Katiller cezalarını mutlaka çekmeli. O af yasalarına her zaman karşıydı. Umarım onun katilleri de affedilmez’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!