Otomobil hırsızlığı yapan 13 kişi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Otomobil hırsızlığı yapan 13 kişi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 12:36

Mersin'in de aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hırsızlık yaptıkları, çalıntı ve hacizli araçları parçalayıp, sahte evrak düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, organize suç örgütü kurmak suretiyle “otomobil hırsızlığı” yapan kişilere yönelik, Mersin'in de aralarında bulunduğu Adana, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Sakarya ve Malatya'da uzun süren takip sonrasında eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyon kapsamında şebeke sorumlusu olduğu belirlenen S.S. ile birlikte 13 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Ekizer, şüphelilerin, “kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı, hacizli ve yakalamalı otoları parçalamak ve çenç yapmak” suçundan adliyeye sevk edildiklerini söyledi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 3'ü Mersin'den çalındığı belirlenen 24 otomobil, 16 motor bloku, 20 araç ruhsatı ve plaka, lüks otomobillere ait 117 elektronik beyin, oto teybi ve kontak anahtarı ele geçirildiğini bildiren Ekizer, araç ve parçalarla ilgili teknik incelemenin sürdürüldüğünü kaydetti.

Ekizer, ayrıca il merkezinde ev, iş yeri ve otomobillerden hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 9 kişinin tutuklandığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!