Otomobil hırsızlığı çetesi çökertildi: 54 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil hırsızlığı çetesi çökertildi: 54 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2007 13:40

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 11 ilde düzenlediği operasyonda, kiraladıkları, çaldıkları ve hacizli olan araçları sahte evraklar düzenleyerek satan ve parçalayan çetenin biri kadın 54 üyesi yakalanıp gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 6 ay süren çalışmalar sonunda Eskişehir, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, İzmir, Kütahya, Muğla, Adapazarı, Bilecik ve Kırşehir'de eş zamanlı olarak ‘6'ncı Vites’ adlı operasyon düzenledi. Operasyanda, örgütün elebaşı oldukları belirtilen H.D. ve S.K. ile A.A. adlı kadının da aralarında bulunduğu 54 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlıların çeşitli tarihlerde 11 ilde çaldıkları, kiraladıkları ve hacizli araçları sahte evrak düzenleyip sattıkları, bazı araçları da parçalayarak satışlarını yaptıkları belirtildi. Yetkililer. zanlıların 178 aracı bu yöntemlerle sattığının belirlendiğini, 124 aracın ise incelemesinin sürdüğünü bildirdi.
Operasyonda, 35 otomobil, bir cip, 2 kamyon, bir motosiklet, çok sayıda parçalanmış araç parçaları, 4 ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, bir dizüstü bilgisayar, çok sayıda araç plakası, anahtarlar, araç satış sözleşmeleri, araç kiralama belgeleri, çek, senet, tapu senetleri, vekaletnameler, bir miktar sahte para, araçların parçalanmasında kullanılan oksijen kaynağı ile 17 gram esrar ile 5 kök hintkeneviri ele geçirildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasından sonra ‘TCK'nın 220’nci maddesine muhalefet etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, oto çalmak, otolara sahte evrak düzenlemek, görevini kötüye kullanmak suretiyle oto çalmak, bu otolara sahte evrak yapmak, çalıntı çek ve sahte çeklerle menfaat temin etmek, piyasaya sahte para sürmek ve uyuşturucu madde bulundurmak’ suçlarından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!