Otomobil hırsızları el bombasıyla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil hırsızları el bombasıyla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 17:18

EMNİYET Müdürlüğü ekipleri, Sakarya başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli ve çevre illerden çaldıkları aralarında lüks araçların da bulunduğu 11 otomobilin motor şase numaralarını değiştirerek ‘ikinci el otomobil' diye piyasaya sürdükleri belirtilen 5 zanlıyı yakaladı. Şebeke üyelerinin evlerinde yapılan aramada çok sayıda silah ile 1 el bombası ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Adapazarı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Kolağası Sokak'ta O.B.'ye ait otomobilin çalınması ve hırsızların yakalanması için başlatılan operasyonlar sonunda çaldıkları araçları piyasaya süren bir şebekeyi tespit etti.

Motorlu taşıt hırsızlığı, çalıntı otomobilin şase numaralarını değiştiren, çalıntı hacizli yakalamalı araçların parçalanarak piyasaya süren, kazalı araçları kasko dolandırıcılığı yaparak tekrar kaskodan para alma suçlarına karışan şebekeye yönelik Sakarya başta olmak üzere Kocaeli, İstanbul ve çevre illerde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda grubun ele başılığını yapan D.K., araçların şasesini değişteren E.Ç., araçları parçalayan ve yer temin eden E.A., S.A., A.K.'yi yakalandı. Otomobili çalınan O.B.'nin çalınan aracı başta olmak üzere grubun değiştirerek piyasaya sürdüğü belirtilen Mercedes marka 3 lüks otomobil, 1 BMW, 1 Volkswagen Golf, 2 Toyota Corolla, 4 yerli otomobilden oluşan toplam 11 araç ele geçirildi.

Şebekenin çalıntı ve değiştirmiş olduğu değerlendirilen 3 otomobili parçalayarak piyasaya sürdükleri 1 kazalı aracı ‘tamir etmiş' gibi göstererek kasko yaptırıp çalıntı kaydı vererek sigorta dolandırıcılığı yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar kapsamında şebekeye çalıntı araç temin ettiği belirlenen İ.K.'nın evinde yapılan aramada 1 el bombası, 1 kuru sıkı tabanca, 2'si kuru sıkıdan çevirme 3 tabanca ele geçirildi. Poliste sorguları tamamlanan zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!