Otobüsün freni patladı

Güncelleme Tarihi:

Otobüsün freni patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2002 01:56

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinden dönen yolcu otobüsünün freni tutmayınca, facia yaşandı. Otoyolda bariyerlere çarpıp taklalar atan otobüste 33 kişi can verdi, 38 kişi yaralandı.

Ceyhan Birlik firmasına ait özel olarak kiralanmış eski model yolcu otobüsü, dün 17.00 sıralarında Pozantı İlçesi'nde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyoluna girdikten sonra yokuş aşağı inerken frenleri boşaldı. Şoför M. Ali Çalbay ‘‘Frenimiz tutmuyor’’ diye bağırınca, araç içinde panik çıktı. Bu durum şoförün dikkatini dağıttı.

Zincirleme kaza

Bariyerleri devirip taklalar atan otobüs üst kısmı kesilmiş bir halde durduğunda, ortalık kan gölüne döndü. Aynı törenlerden dönen Ahmet Göçer yönetimindeki bir başka otobüste de kazayı görünce panik çıktı. Durmaya çalışan bu otobüsün de freni tutmayınca devrildi. Otobüs yolcularından yaralananlar olurken, 9 araç daha birbirine girdi.

Otobüste panik çıktı

Yaralı ve şokta olan Gizem Canlıbay (11) kazayı şöyle anlattı: ‘‘Çok süratli gidiyorduk. Birden şoför 'frenler tutmuyor' diye bağırdı. Sonra takla atmaya başladık.’’ Oğuz Polat (13) da, ‘‘Arka kısımda duman çıkmaya başlayınca herkes panik yaptı. Şoförün dikkati dağıldı. Ayağını frene attığında, fren yoktu. Sonrasını hatırlamıyorum’’ dedi.

12’sinin kimliği belirlendi

Kazada, aralarında otobüs şoförü M. Ali Çalbay, Adana Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Mithat Kızılok (51) ve CHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Türkyılmaz'ın da bulunduğu 33 kişi can verdi. Ölenlerden kimlikleri belirlenen diğer yolcular şunlar: Perihan Ataş (46), Bayram Budak, Hacer Aktaş, Seval Kızılok, Evrim Eser, Esra Eser, Mehmet Karaoğlan, Sevgi Sönmez ve Şahin Yılmaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!