Otobüste rüya ile gelen cinnet

Güncelleme Tarihi:

Otobüste rüya ile gelen cinnet
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2001 00:00


Metin YILDIRIM / KIZILCAHAMAM (Ankara),(DHA)
Haberin Devamı

İstanbul'dan Diyarbakır'a giden yolcu otobüsünde olay çıkaran Rasim Vural, Mehmet Emin ve kardeşi Sabri Kemal Elmastaş'ı bıçaklayarak öldürdü. Kanlı olay, önceki gece Öz Diyarbakır Seyahat Firması'na ait 34 VR 9744 plakalı yolcu otobüsünde meydana geldi. Otobüs, Kızılcahamam yakınlarına geldiği sırada kendisini şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan olarak tanıtıp taşkınlık yapmaya başlayan Rasim Vural'a, Mehmet Emin Elmastaş adlı bir yolcu uyarıda bulunup, sakin olmasını istedi.

Uzman çavuş silah çekti

Bu sırada cinnet getiren Vural, elindeki bıçağı bir anda Elmastaş'a rastgele saplamaya başladı. Kardeşinin saldırıya uğradını gören Sabri Kemal Elmastaş da Vural'a müdahale etmek isterken yaralandı. Otobüste bulunan bir uzman çavuş silahını çekip, Vural'ı etkisiz hale getirdi. Saldırgan Vural, gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınırken, iki kardeş hastanede yaşamlarını kaybetti.

Hiçbir şey hatırlamıyor

Vural, jandarmadaki ifadesinde, uykudayken gördüğü bir rüyadan etkilenerek belinde bulunan bıçağı çıkarttığını, hiç tanımadığı ve önünde oturan bir vatandaşa saldırdığını, daha sonra ise hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Sanık Vural çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. İstanbul'da çalışan iki kardeşin bayram tatili için Diyarbakır'a gittikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!