Otobüs seferleri ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Otobüs seferleri ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2020 17:29

Şehirler arası otobüs seferlerinin valilik izniyle yapılabileceğinin açıklanmasının ardından Şehirler Arası Terminallerde son seferler yapıldı. Corona virüsü ile mücadele kapsamında şehirler arası otobüs seferlerinin, valilik izniyle yapılabileceğini açıklanması ile birçok otobüs firması, seferlerini iptal etti. Peki, otobüs seferleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından otobüs seferlerinin yeniden ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, şehirler arası otobüs seferleri valiliklerin izniyle yapılabilecek. Gözler şimdi yasağın biteceği tarihte. İşte, konuya dair merak edilenler...

SEYAHAT ETMEK İZNE TABİ

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgeye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla iller arası otobüs seferleri saat 17.00'den itibaren ancak valiliklerin izniyle yapılabilecek.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini içerecek şekilde "şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi" düzenlenecek.

Haberin Devamı

Otobüs seferlerinin kısıtlama olmadan ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı. Konuya dair ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!