Otobil ile yeni takımlar giyerek, dijital fotoğraflar çekeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Otobil ile yeni takımlar giyerek, dijital fotoğraflar çekeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 00:00

Hürriyet Otoyaşam olarak birincisini geçen yıl düzenlediğimiz, ikincisini ise 21 Eylül’de başlattığımız, ‘Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması ‘Otobil’in verdiği ödülleri tanıtmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi sektörlerinin önde gelen firmaları, tüketicilerin beğeniyle karşıladıkları ürünleriyle Otobil yarışmamızın hediye sponsoru oldu. İki hafta önce başladığımız ödül tanıtımları bu hafta son buluyor. Bu hafta hem Otobil’e sponsor olan, hem de ödül veren KİP firması ile teknoloji sektörünün öncülerinden olan HP’nin ödül olarak vereceği dijital fotoğraf makinesini tanıtıyoruz.

12 segmentte yer alan en iyi otomobillerinin belirleneceği Otobil yarışması için 18 Ocak tarihine kadar her hafta farklı segmentlerde yer alan aday otomobillerin tanıtımını yapacağız. Bu tanıtımlar Otoyaşam gazetesinin dışında Doğan Online (DOL) bünyesindeki, www.hurriyetim.com.tr, www.arabam.com ve www.e-kolay.com web sitelerinde de gerçekleşiyor. Aday otomobillerle ilgili yapılan bu tanıtımlar sonucunda okuyucularımız beğendikleri otomobillere internet üzerinden şifre alarak oy kullanabiliyorlar. 5 hafta sonra her segmentte 3 otomobil finalist olacak; 1 Şubat 2006 tarihinde ise her segmentin birincisi Hürriyet Otoyaşam gazetemizde açıklanacaktır.

Bu yılın Otobil hediyeleri
/images/100/0x0/55ea6e76f018fbb8f87f7eaf

5 çift için WOW oteller zincirinden 6 gece ücretsiz konaklama.

10 kişiye Pirelli’den birer takım T hız grubu lastik.

5 kişiye Sony’den MV 700 araç içi portative DVD oynatıcı.

5 kişiye HP M417 fotoğraf makinesi.

10 kişiye Elektronet’ten

Parrot Drive Blue araç kiti.

10 kişiye KİP’ten 250 YTL tutarında hediye çeki.

20 kişiye Petrol Ofisi’nden 100 YTL’lik hediye çeki.

20 kişiye Ziebart Ultra Boya Koruma sistemi.

HP M414 fotoğraf makinesi

HP M417, son dönemde hızla gelişen dijital fotoğraf makinelerinin başarılı modelleri arasında gösteriliyor. Ödüllü HP Photosmart R-serisi makinelerin başarısını temel alan bu kolay kullanımlı 5 MP fotoğraf makinesi, en son teknolojiyi kullanarak kaliteli fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor. Fotoğraf makinesinin başlıca özellikleri arasında 21x toplam zoom ve net, parlak 4.6 santimetre LCD ekran bulunuyor. Keskin, temiz fotoğraflarla başarılı baskılar ve büyütmeler sağlayan model, kolay kullanımlı HP Real Life teknolojileriyle her defasında daha da iyi fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Ayrıca tek dokunuşla baskı ve büyük ekler olmadan fotoğrafları e-postayla dostlarınıza gönderme şansına da sahipsiniz. 1 GB azami belleği bulunan fotoğraf makinesinin standart belleği ise 16 MB.

KİP

Konfeksiyon, imalat ve pazarlamanın baş harfleri alınarak (KİP) 1976 yılında Hasan Adanır tarafından kurulan KİP, Türkiye’ye çağdaş mağazacılık konseptini yerleştirerek, müşteri odaklı satış stratejisini kullanan şirketlerin başında yer alıyor. ‘Erkekler için erkekçe giyim’ sloganı ile belleklerde yer etmiş bir marka olan KİP, Mustafa Yemenciler yönetiminde yurtdışından modacılar ile çalışarak bilinirliğini artıyor. 1994 yılında Gürmen Grubu tarafından satın alınan KİP, bugün dünyanın en büyük markaları ile yarışır hale geldi. Koleksiyonları İtalyan ve Türk tasarımcılar ile Alman kalıpçılar tarafından geniş çalışmalar sonucunda hazırlanan KİP, her yıl en az dört yeniliği pazara sunuyor. Buruşmayan seyahat kıyafetleri, yıkanabilir takım elbiseler, leke tutmayan takımlar, nemi ve teri dışarı atan Coolmax teknolojisi, ütü izi kaybolmayan pantolonlar ve parfüm kokan elbiseler KİP’in bu yıl piyasaya sunduğu yenilikler arasında yer alıyor.

Hafif ticari araç sınıfının aday otomobilleri

cıtroen berlıngo

Berlingo’nun 1.9 litre ve 2.0 litre olmak üzere iki motor seçeneği bulunuyor. Berlingo’da görev yapan 1.9 litrelik enjeksiyonlu dizel motor beygir güç üretirken, 100 kilometrede ortalama 7.2 litre yakıt tüketiyor. Yüksek basınçlı turbo dizel enjeksiyon sistemine sahip olan 2.0 litrelik motor ise 90 beygir güç üretirken 100 kilometrede ortalama 5.8 litre yakıt tüketiyor. Uzunluğu 4197 milimetre, genişliği 1734 milimetre, yüksekliği 1810 milimetre ve dingil aralığı 2683 milimetre olan Berlingo 3 bin litrelik likit bagaj hacmi sunuyor.

FIAT DOBLO

Amsterdam Avrupa Ticari Araçlar Fuarı’nda ‘2006 Yılının Hafif Ticari Aracı’ seçilen yeni Fiat Doblo’ya Maxi uzun şasi versiyonu da eklendi. Motor gamı da yenilenen Fiat Doblo’da, 1.9 Multijet 105 beygir ve 1.3 Multijet 75 beygir turbo dizel motorlarının yanı sıra, 1.4 litre 77 beygir Fire ve 1.6 litre Natural Power (benzin+doğal gaz) isimli benzinli motor seçenekleri de sunuluyor. Yeni Doblo Cargo’nun standart şasi versiyonunun ise istihab haddi de standart tiplerde 625’den 730 kilograma, yüksek taşıma kapasiteli tiplerde ise 805’den 850 kilograma çıkarıldı. Doblo’nun yeni ürün gamı, 4 gövde seçeneği, 4 motor, 12 gövde rengi ve zengin donanım seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara cevap veriyor.

4X4 sınıfının aday otomobilleri

bmw x5

BMW’nin başarılı satış rakamlarına ulaşan sportif 4X4’ü X5, ilk olarak 2000 yılında yollara çıktı. Büyük boyutları ile cüsseli bir 4X4 olan BMW X5, bu büyük boyutları sayesinde kullanıcılarına da oldukça geniş bir iç mekan sunuyor. X5’te üçü benzinli olmak üzere toplam 4 motor seçeneği bulunuyor. Bu motorlar 3.0 litre 231 beygir, 4.4 litre 320 beygir, 4.8 litre 360 beygir benzinli ve 3.0 litre 218 beygir dizel. 3.0 litrelik benzinli motorda 5 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunulurken, diğer motor seçeneklerinde ise 6 ileri otomatik şanzıman standart olarak yer alıyor.

JEEP GRAND CHEROKEE

Chrysler tarafından ilk kez 1992 yılında üretilen Jeep Grand Cherokee’nin üçüncü kuşak versiyonunu yakın zamanda Türkiye pazarına sunuldu. Yenilenen dış tasarımı ile daha dikkat çekici bir görünüme kavuşan Grand Cherokee’de 3.0 litre CRD 218 beygir dizel, 4.7 litre 231 beygir ve 5.7 litre 326 beygir benzinli motorlar bulunuyor. Yeni Cherokee’de 5 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Yeni Jeep Grand Cherokee’de sunulan ‘Quadra-Drive II’ sistemi, tam zamanlı dört tekerlek çekiş özelliği sağlıyor ve tekerleklerin kaymasını önceden saptayarak önleyebiliyor.

kıa sorento

2002 yılında piyasaya çıkan Kia’nın başarılı modeli Sorento, tüm dünyada büyük ilgi gördü ve başarılı satış rakamlarına ulaştı. Gerek tasarımı gerekse donanımıyla dikkat çeken bir model haline gelen Sorento’nun 2.5 litrelik motoru 140 beygir güç üretiyor. Tek motor seçeneği ile Türkiye’ye getirilen Sorento, standart olarak 5 ileri Tiptronik şanzımanla satılıyor. Zengin donanımı, güçlü görünümü ve uygun fiyatı ile sınıfının iddialı araçlarından biri olan Sorento, tek donanım paketi ile satılıyor.

MERCEDES ML SERİSİ

Mercedes’in lüks 4X4’ü olan ML Serisi, yenilenerek daha başarılı bir tasarıma kavuştu. Yatık ön cam, çamurluklar, arkaya doğru yükselen omuz çizgileriyle sportif bir görünüm sergileyen yeni ML Serisi, selefinden çok daha büyük boyutlara sahip. Arazi kabiliyeti de artırılan yeni seri, yarım metreyi aşan derinlikteki sudan geçmekte bile zorlanmıyor. Yeni ML Serisi’nde; ML 280 CDI, ML 320 CDI, ML 350, ML 500 olmak üzere 4 farklı motor seçeneği sunuluyor. Yeni seride tüm motor seçenekleri, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman (7G-Tronic) ile standart olarak donatılmış.

mıtsubıshı pajero

Mitsubishi’nin yıllar boyunca edindiği ralli tecrübesini yansıtarak ürettiği başarılı 4X4 modeli Pajero, sunduğu off-road özellikleri ve konforu ile dikkat çekiyor. 3.2 litrelik dizel motor seçeneği ile Türkiye’ye ithal edilen Pajero’da 5 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. 163 beygir gücündeki bu motor tecrübeli off-road aracına yeterli performansı sağlıyor. 7 kişilik oturma düzenine sahip olan Pajero, safkan bir 4X4 olmasının yanı sıra şehir içinde ve uzun yolculuklarda sunduğu konfor ile dikkat çekiyor.

NISSAN PATHFINDER

Nissan’ın Pathfinder modeli, 3’üncü nesliyle Avrupa ile aynı anda Haziran başında Türkiye’de satışa sunuldu. 2.5 litrelik dizel motor seçeneği ile ithal edilen Pathfinder, barındırdığı teknolojik özelliklerle dikkat çekiyor. Geri görüş kamerası ve anahtarsız çalıştırma sistemlerine sahip olan Pathfinder’de, 2.5 litre hacminde ve 174 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. 5 ileri otomatik şanzıman sistemine de sahip olan Pathfinder, heybetli görünümü ve standart donanımı ile sınıfının dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. 4X4 sistemi ile off-road kabiliyetine de sahip olan Pathfinder, hafif arazi şartlarında kolaylıkla ilerleyebiliyor. Ayrıca araçta 7 kişilik oturma düzeni oluşturulabiliyor.

porsche cayenne

Konfor ve güvenlik donanımlarıyla dikkat çeken Porsche Cayenne, bir 4X4’ün olması gerektiği gibi yüksek, fakat off-road kabiliyeti sınırlı bir otomobil. Tamamen asfalt kullanımı göz önüne alınarak geliştirilen süspansiyon sistemiyle Porsche Cayenne, tamamen şehirli bir 4X4. Bu durumu büyük jantları ve asfalt lastikleri ile belli eden Cayenne, taşıdığı markanın imajına uygun olarak, performanslı motorlarla donatılıyor. Porsche Cayenne Türkiye’de üç motor versiyonu ile satılıyor. 3.2 litre hacimli V6 motora sahip Cayenne 250 beygir, 4.5 litrelik V8 motora sahip Cayenne S ise 340 beygir gücünde. Aynı motorun turbo beslemeli versiyonuna sahip Cayenne Turbo ise 450 beygirlik gücü ile spor otomobillere meydan okuyor.

RANGE ROVER SPORT

Land Rover ailesinin beşinci üyesi olan Range Rover Sport, konforlu uzun yolculuklar yapmak için ideal bir araç olduğu kadar, günlük kullanım için de oldukça pratik çözümler üretiyor. En üst modelinde bulunan Supercharge’li 4.2 litrelik motor, 390 beygir güç üretiyor. Bu güç tüm modellerde standart olarak sunulan 6 ileri vitesli, CommandShiftTM ve ‘intelligent shift’ özellikli bir şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor. Ayrıca, 4.4 litre 300 beygir benzinli ve 2.7 litre 190 beygir dizel motor seçenekleri de bulunan Range Rover Sport da, ilk defa bir Land Rover’de kullanılan ve gövde hareketlerini sürekli olarak kontrol ve optimize eden ‘Dynamic Response’ sistemi de yer alıyor.

toyota land cruıser

Yüksek tavanı ve kuvvetli görünümü ile dikkat çeken Land Cruiser, safkan bir 4X4 araç olmasının yanı sıra sunduğu yüksek konfor ile dikkat çekiyor. Land Cruiser, heybetli görünümünün getirdiği ağırlığına rağmen ağır arazi şartlarında bile başarılı bir şekilde ilerleyebilmesini sağlayan 4X4 sistemine sahip. Land Cruiser, 4.7 litre hacminde 8 silindirli ve 235 beygir güç üreten tek motor seçeneği ile Türkiye’ye ithal ediliyor. 5 ileri otomatik şanzıman sistemine sahip olan Land Cruiser, 7 kişilik oturma alanı sunuyor.

vw touareg

Volkswagen Touareg’e ilk bakıldığında, diğer 4X4’lerden farklı bir görünümü olduğu dikkat çekiyor. Havalı süspansiyonu sayesinde aracın yüksekliği yol durumuna göre yükseltilip alçaltılabiliyor. Sade tasarımlı ve ehlileştirilmiş izlenimi veren rakiplerinin aksine, çok daha agresif ve sportif görünen Volkswagen Touareg, yüksek yapısı sayesinde arazi şartlarında da tatminkar bir performans sergiliyor. Geniş iç mekanında konfora ve güvenliğe yönelik bir çok özellik barındıran VW Touareg, 3.2 litre V6 220 beygir, 4.2 litre V8 310 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 5.0 litre V10 313 beygir ve 2.5 litre 174 beygir gücünde dizel motor seçeneklerine de sahip.

VOLVO XC90

Binek otomobil platformu kullanılarak üretilen XC90, Volvo’nun ilk SUV (Sport Utility Vehicle) aracı olma özelliğini taşıyor. Esnek oturma düzeni sayesinde, oturma kapasitesi 7 yolcuya kadar yükselebiliyor. Volvo XC90’da 4 farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunların üçü benzinli biri dizel. 2.5 litre 210 beygir, 3.0 litre 272 beygir, 4.5 litre 315 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 2.5 litre hacminde ve 163 beygir gücünde bir de dizel motor seçeneği bulunuyor. 4X4 sistemi normal kullanımda motor gücünün yüzde 95’ini ön tekerleklere iletilirken, tutunma kabiliyetinin azaldığı durumlarda ise motor gücünü arka tekerleklere de aktararak aracın yola tutunmasını sağlıyor.

LÜKS sınıfının aday otomobilleri

audı a8

Yenilendikten sonra çok daha sportif bir tasarıma kavuşan Audi A8, ait olduğu sınıfın önemli kriterleri olan yüksek konfor, güvenlik, prestij ve performans gibi özelliklere sahip. Uzun ve kısa olmak üzere iki farklı karoser seçeneği bulunan Audi A8’in Türkiye’de sadece iki farklı motor alternatifi bulunuyor. 3.7 litre hacmindeki motorun gücü 280 beygir iken, 4.2 litrelik büyük motor ise 335 beygir güç üretiyor. Sadece Tiptronic şanzıman ile donatılan bu motorlar, araç oldukça ağır olmasına rağmen yüksek performans sağlıyor. Tiptronic şanzımanda vites değişimleri manuel olarak da yapılabiliyor

BMW 7 SERİSİ

BMW 7 Serisi, büyük karoserinin içinde yer alan sportif detaylarla dikkat çekiyor. Makyaj operasyonundan sonra daha çekici hale gelen 7 Serisi, iri boyutlu ve dalgalı çizgilere sahip farları, çıkık tasarımlı bagaj kapağı ve farklı stop lambalarıyla dikkat çekiyor. BMW 7 Serisi’nde 3.0 litre 258 beygir, 4.0 litre 306 beygir, 5.0 litre 367 beygir, 6.0 litre 445 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 3.0 litre 231 ve 4.5 litre 300 beygir gücünde dizel motor seçenekleri de bulunuyor.

jaguar xj

Ünlü İngiliz otomobil üreticisi Jaguar’ın yıllardır sahip olduğu köşeli tasarımla üretilen XJ Alüminyum modeli, markanın en prestijli otomobili olma özelliğini taşıyor. Uzun yapısı sayesinde konfor sunarken, basık tavan yapısı sayesinde ise sportif bir görünüm sergiliyor. 3.0 litre V6, 3.5 litre V8, 4.2 litre V8, 4.2 litre V8 Supercharger benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 2.7 litre hacminde, çift turbolu ve 207 beygir güç üreten bir de dizel motor seçeneği bulunuyor. Uzun şasili XJ modeli ise sadece 4.2 Supercharger motor seçeneğine sahip.

MERCEDES S SERİSİ

Yeni S Serisi, dünyanın en lüks otomobillerinden olan Maybach’tan izler taşıyor. Gece görüş sistemi ve Brake Assist Plus gibi sistemlerle dikkat çeken S Serisi, havalı süspansiyona sahip. Distrnic Plus sistemi ile 0-200 km/s hızları arasında tüm hızlarda aktif halde bulunuyor. Bu sistem ‘dur-kalk’ın bol olduğu trafikte öndeki araçla mesafeyi koruyor. Öndeki araca gerektiğinden fazla yaklaşılmasını engelleyerek sabit bir mesafede duruyor ve sistem otomatik olarak fren yapıyor. 7 ileri otomatik şanzıman tüm modellerde standart olarak bulunuyor. Yeni S Serisi’nde 3.5 litre 272 beygir ve 5.0 litre 388 beygir olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği bulunuyor.

renault vel satıs

Renault’un ‘amiral gemisi’ olan Vel Satis, sıra dışı tasarımı ile sınıfın en farklı otomobili. Hatchback gibi tasarlanmasına rağmen çok geniş ve lüks bir iç mekana sahip olan Vel Satis’te iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Her motor seçeneğinin kendi donanım seviyesinin bulunduğu Vel Satis’te, 2.0 litre 165 beygir ve 3.5 litre 245 beygir güce sahip motor seçenekleri sunuluyor.

VW PHAETON

Volkswagen markasının lüks sınıfa giriş yaptığı modeli Phaeton, başarılı tasarımı ve güçlü motor seçenekleri ile sınıfın parlayan yıldızları arasında yer alıyor. Almanya Dresden’de tamamen el işçiliği ile üretilen Phaeton’da 4.2 litre V8 335 beygir, 6.0 litre 450 beygir V12 benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 5.0 litrelik 10 silindirli ve 313 beygir gücünde bir de dizel motor bulunuyor. Ayrıca motor versiyonlarında markanın 4X4 çekiş sistemi olan ‘4motion’, opsiyonel olarak alınabiliyor.

FORD TRANSIT CONNECT

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit Connect, ilk kez 2002 yılında satışa sunuldu. Hafif ticari araç pazarında en çok talep gören modeller arasında yer alan ve yurtdışına da ihraç edilen Transit Connect’in normal ve uzun şasili versiyonlarında 1.8 TDdi ve 1.8 TDCi olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneği sunuluyor.

hyundaı starex space

Türkiye’de üretilen Hyundai Starex Space, 100 beygir 2.5 litre TCI ve 140 beygir 2.5 litre CRDi olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Turbo dizel Intercooler özelliği bulunan 100 beygir gücündeki motor, 2000 d/d’de 225 Nm tork üretiyor. Common-rail turbo dizel motor ise 3800 d/d’de 140 beygir güç üretirken, 2000 d/d’de maksimum 308 Nm’lik tork elde ediyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak tüm Starex ailesinde otomatik şanzıman alınabiliyor.

MERCEDES VITO

Yeni Mercedes Vito’nun Panelvan ve Mixto modelleri uzun ve ekstra uzun versiyonlarıyla satışa sunuluyor. İsteğe bağlı sunulan kompakt versiyon ve yüksek tavan seçenekleri ise Vito’nun her sektöre uyumlu bir ticari araç olmasına imkan veriyor. Vito modellerinde 2.2 CDI (88 bg), 2.2 CDI (109 bg) ve 2.2 CDI (150 bg) dizel motor seçenekleri bulunuyor. Bunlara ek olarak da altı silindirli 3.2 litrelik 190 ve 217 beygir gücünde iki adet benzinli motor yer alıyor.

opel combo

Opel Combo’nun 1.3 CDTi 16V ve 1.7 16V CTDi motor seçenekleri bulunuyor. Combo’da görev yapan 1.3 litrelik dizel motor 70 beygir, 1.7 litrelik motor ise 100 beygir güç üretiyor. Combo’nun yük kapasitesi 742 kilograma, yükleme uzunluğu 2.70 metreye ve kargo hacmi 3 bin 200 litreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, Combo’nun 180 derece açılan geniş yük kapıları ve alçak yük zemini yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırıyor.

PEUGEOT PARTNER

Fransız Peugeot, Karsan işbirliğiyle Türkiye’de ürettiği Partner versiyonlarıyla pazarda rekabet ediyor. Peugeot Partner, 190C 1.4, Panelvan 1.9D, Kombivan 1.9D, Kombivan 2.0 HDI ve Adventure 2.0 HDI modelleriyle satışa sunuluyor. 1.4 litre hacmindeki motor 55 beygir, 1.9 litrelik dizel motor 51 beygir güç üretirken 100 kilometrede ortalama 5.7 litre yakıt tüketiyor. 2.0 litrelik diğer dizel motor ise 66 beygir güç üretirken, 2.0 litrelik yeni HDI motor ise 90 beygir gücünde.

renault kangoo express

Kangoo Express’te Confort 1.5 dCi, Grand Confort 1.5 dCi, Confort 1.9 D, Grand Confort 1.9 D ve Multix Authentique 1.5 dCi versiyonları bulunuyor. 1.5 ve 1.9 litrelik dCi dizel motorlar 65 beygir güç üretiyor. Kangoo Express’in baz modelinde, sağ sürgülü kapı, sürücü hava yastığı, immobilizer, takviyeli hidrolik direksiyon, renkli camlar, ‘kapı açık’ ışıklı uyarı sinyali, ‘farlar açık’ sesli uyarı sinyali, sağ sürgülü kapı, 180 derece açılır asimetrik arka kapılar, camlı arka kapılar standart olarak sunuluyor.

VW CADDY

Geçen yıl satışa sunulan Volkswagen Caddy’nin 1.9 TDI ve 2.0 SDI motor seçenekleriyle, Combi ve Van versiyonları Türkiye’ye ithal ediliyor. 1.9 litrelik dört silindirli dizel motor, 105 beygir güç üretirken, 2.0 litrelik diğer dört silindirli dizel motor ise 69 beygir güç üretiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!