Oto fareleri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oto fareleri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 15:08

Büyük alışveriş merkezi otoparklarında park halindeki otomobillerden ziynet eşyasından dikiz ayna süslerine kadar ne bulurlarsa çalan 2 kardeş polis tarafından gözaltına alındı. Tornacılık yapan zanlıların dikkat çekmemek için takım elbise ile işe çıktıkları öğrenildi. Hazırladıkları özel tornavidalarla otomobillerin kapısını, kontak anahtarları ile açarmış gibi kolaylıkla açan zanlıların kurbanları arasında bir savcı da var. Polis, İzmit ve İstanbul’da zanlılarla ilgili 30 suç dosyası hazırlandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarı değerlendiren polis, Beyoğlun’da bir tamirhaneye yaptığı baskında Ç.S.(43) ile kardeşi R.S.'yi (41) gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda otomobillerden çalınan çok sayıda ziynet eşyası, gözlük, dikiz aynası süsleri, kitaplar ele geçirildi. Hırsızlıkta kullanılan otomobilin bagajında ise, her otomobil markası için ayrı hazırlanmış tornavidalar, özel yapım kerpetenler, otomobillerin alarm sinyallerini kesen cihazlar ele geçirildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada zanlıların kendi otomobilleriyle gittikleri büyük alışveriş merkezlerinde dikkat çekmemek için takım elbise giydikleri öğrenildi. Gözlerine kestirdikleri otomobilleri, özel yapım tornavidalarda kısa sürede açıp içine giren zanlıların, buldukları herşeyi çaldıkları öğrenildi. Zanlıların çaldıkları eşyalar arasında güneş gözlükleri, aynalara asılan süsler, takım elbiseler, kitaplar var. Zanlıların Ümraniye bölgesinde aynı yöntemle girdikleri bir savcının otomobilinde buldukları kredi kartıyla da harcama yaptıkları öğrenildi.

Polis zanlılardan Ç.S.’nin daha önceden ırza geçmek, hırsızlık ve sahtecilik suçlarından 12 kez polise geliş kaydı olduğunu tespit etti. Kardeşi R.S.’nin ise daha önceden 17 kez gözaltına alındığı belirtildi. Zanlılarla ilgili 22 ayrı otomobilden hırsızlık, 2 oto hırsızlığı, 2 plaka hırsızlığı, 4 adet sahtecilik dosyası olmak üzere toplam 30 ayrı suçtan işlem yapıldı. Ağabey kardeş iki zanlı, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!