Otele el koyan tefecilik çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Otele el koyan tefecilik çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 12:36

İZMİR’in Karşıyaka İlçesinde, ihtiyacı olan işadamlarına yüksek faizle borç verip, ödemekte güçlük çekenlerin ev ve işyerlerine el koyan N.A. liderliğindeki tefecilik çetesi, el koydukları otel sahibinin ihbarı üzerine çökertildi.

Haberin Devamı

Akaryakıt istasyonunu da aynı yöntemle ele geçiren N.A. ve 15 adamı, adliyeye sevkedildi. Şüphelilerin, ayrıca 20 bin TL borç verdikleri mağdurlarından 30 bin TL almalarına rağmen hala borçlu olduğunu ileri sürdükleri öğrenildi.

Ekonomik güçlük içerine giren işadamı, yüksek faizle borç aldığı tefecilik yapan kişilerin, Karşıyaka’daki oteline el koyması üzerine polisten yardım istedi. Otel sahibinin verdiği bilgiler doğrultusunda Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından, çetenin, aynı kişinin akaryakıt istasyonunu da ele geçirdikleri belirlendi.

ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Çete elemanlarının kimliklerinin belirlenmesiyle yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında lider konumundaki N.A.’nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda, 15 gayrimunkul tapusu, av tüfekleri, tabanca ile çok sayıda senet ele geçirildi.

ÖDEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKENLERİ KAÇIRMIŞLAR

Gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadeler ile mağdurlardan alınan bilgilerden, çetenin genellikle ekonomik zorluk içerine giren ve bankalardan kredi çekemeyen işadamlarını kendilerine hedef seçtikleri belirlendi. Bu kişilere, yüksek faizlerle para veren şüphelilerin, ödemekte güçlük çekenleri, tehditle dağlık alana kaçırıp dövdükleri, sonrasında ise mallarına el koldukları saptandı.

Çete elamanlarının, bazı mağdurlarından aldıkları gayrimenkulleri, paranın ödenmesine rağmen geri vermedikleri, kendilerinden 20 bin TL alan bir mağdurun da 30 bin TL ödeme yaptığı, ancak alacakları olduğunu söyleyerek tehdit ettikleri de ileri sürüldü.

N.A. ve adamlarının benzer yöntemlerle, otel ile akaryakıt istasyonunun yanı sıra çok sayıda gayrimenkulü benzer yöntemlerle kendisinin ve yakınlarının üzerine geçirdiği polisce belirlendi. Sorgularının ardından N.A ve 15 adamı, adliyeye sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!