Otelde uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Otelde uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 14:50

Gaziantep'te, bir otele düzenlenen operasyonda, 3 bin ecstacy hap ile 2 glock marka tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, aralarında otelin genel müdürününde bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, Gaziantep'te turistik olarak hizmet veren 4 yıldızlı bir otele operasyon düzenlediklerini bildirdi.

Yılmaz, operasyonda, idarecilerin odasında yapılan aramada, kutular içerisinde gizlenmiş halde 3 bin 33 uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte ecstacy hap ile hayalet silah olarak adlandırılan 2 glock marka tabanca ve bu tabancalara ait 2 şarjör ile 8 mermi ele geçirildiğini söyledi.

Ali Yılmaz, olayla ilgili olarak, otelin genel müdürü Kemal E, otelin diğer yöneticilerden Hayrettin T. ve Ali K'nin gözaltına alındığını belirtti.

Öte yandan, bu operasyon devam ederken, Van'dan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine oradan da minibüsle Gaziantep Otogarı'na gelen Ömer T, Osman B. ile Niyazi Y'nin, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla yakalandığını, zanlılardan Ömer T'nin üzerinde gizlenmiş 1 kilo 600 gram eroin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Eroin maddesinin Gaziantep'teki kullanıcılar için getirildiğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yılmaz, zanlıların, sorgularının ardından “teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, sentetik uyuşturucu hap ticareti yapmak” suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Her iki olayla ilgili 6 kişinin, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğünü belirten Yılmaz, uyuşturucu madde ve silah tacirlerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini ifade etti. Yılmaz, şunları söyledi:

“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2006 yılı içerisinde yapılan operasyonlarda, uluslararası uyuşturucu madde ticareti ile ilgili 20 olay ortaya çıkarılmış. Bu olaylarla ilgili 82 zanlı yakalanmış olup 75'i tutuklanmıştır. Gaziantep'te uyuşturucu satıcıları ile bağımlılarına yönelik 279 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında 354 zanlı yakalanmış ve bu zanlılardan 76'sı tutuklanmıştır.

Bu dönemde yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 415 kilogram eroin, 139 kilo 600 gram esrar, 16 gram kokain, 22 bin 352 kök hint keneviri, 72 bin 146 adet captagon hap, 12 bin 931 adet ecstacy hap, 650 adet sentetik ecza hap, 50 kilogram amfetamin maddesi ile uyarıcı hap imalatında kullanılan çeşitli kimyasal malzemeler ele geçirildi.”

Haberin Devamı

Yılmaz, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin maliyetinin tahminen 11 milyon YTL civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!