Öteki g-string tartışmaları

Güncelleme Tarihi:

Öteki g-string tartışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 01:33

2001 yılında Özelleştirme İdaresi de tarihe "g-string araştırması" ile geçti. Bazı kadın çalışanların "karşıdan bakılınca iç çamaşırı giymemiş" izlenimi uyandırdığı yolundaki gözlemler üzerine, kurum üst yönetimi bu konuya el koydu ve dönemin Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, yine dönemin Başkan Yardımcısı Demir Erman’ı konuyu incelemekle görevlendirdi.

Erman’ın titiz "araştırma ve incelemeler"i sonucu, "iç çamaşırsız dolaştığı" sanılan memurelerin "g-string" giydiği anlaşıldı. Konuya ilişkin Hürriyet’in sorularını cevaplandıran Demir Erman, "Hiç kimseye bir şey demedik. Özelleştirme İdaresi’ndeki insanlar da devlet memuru olduklarına göre, nasıl giyineceklerini bilirler. Normal devlet memurları nasıl giyiniyorlarsa, bizim hanım personelimiz de öyle giyinir" demişti.

ABD’nin Lousiana Eyalet Meclisi, Nisan 2004’te düşük bel pantolonları ele aldı. Meclis Üyesi Derrick Shepherd, tanga ve g-string gibi iç çamaşırları gösteren düşük bel pantolonları yasaklayan bir tasarı sundu. "Bokser ve g-string görmekten hasta oldum" diyen Shepherd, iç çamaşırı teşhir edenlerin 500 dolar para ve 6 aya kadar da hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Shepherd, tasarısının, müstehcenlik yasasına ek bir madde olmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!