ÖSS'de en başarısız iller

Güncelleme Tarihi:

ÖSSde en başarısız iller
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 17:02

Ardahan ve Hakkari, bu yıl da en başarısız 3 il arasında yer aldı. Sayısal-1 puan türü ortalamasına göre, Ardahan 157.166, Hakkari ise 158.403 puanla son iki sırayı paylaştı.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, yaptığı açıklamada, Ardahan'ın 8 yıldır, ÖSS'de hep en sonlarda kaldığını belirterek, bu yıl da aynı tabloyla karşılaşmalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Ardahan'da, eğitimde her anlamda sorunların çok büyük olduğunu dile getiren Görgülü, şunları kaydetti:

“Ardahan, ÖSS'de sayısal ağırlık puan türünde sonuncu, eşit ağırlık ve sözel puan türünde ise sondan üçüncü oldu.

Yılların birikmiş sorunuyla bu, beklenen bir durumdu. Eğitimdeki başarısızlığın çok sayıda nedeni var. Velinin ilgisizliğinden, öğretmenin Ardahan'da kalmak istemeyişine kadar birçok neden var. Ne yazık ki, ilköğretimden mezun olup okuma yazma bilmeyen öğrencilerimiz var. Öğrenciler ve öğretmenlerin fiziki anlamda büyük sorunları olunca, bu da eğitime olumsuz etki yapıyor. Sonuç itibariyle, Ardahan'daki temel çok zayıf. Bu sorun geçmiş yıllara dayanan büyük bir sorundur. Sorunları çözmek için öncelikli olarak altyapıya yatırım yapmaya başladık.”

HAKKARİ

Sınav sonuçlarını merakla bekleyen Hakkarili gençler ise sonuçları öğrenmek için gittikleri dershane ve internet kafelerde hayal kırıklığıyaşadı.

Açıklanan sonuçlara göre Hakkari'nin son sıralarda yer alması sınava giren ve gelecek yıl üniversiteye girecek öğrenciler arasında büyük üzüntüyle karşılandı.

ÖSS'ye giren öğrencilerden Metin Adıyaman, “Hakkari'nin başarısızlığının tek sebebi orta öğretime önem verilmemesidir. Hep stajyer öğretmen çalıştırılmasıdır. Bilinçli eğitim siteminin olmaması bizim başarısız olmamıza neden oluyor” dedi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Hakkari Valisi Muammer Türker'in il dışında olması nedeniyle bu konuyla ilgili açıklama yapamayacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!