Osmanlı eserleri ABD’de sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı eserleri ABD’de sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı ile Palace Arts Foundaiton Yönetim Kurulu Başkanı Richard Barkley arasında imzalanan protokola bağlı olarak, Osmanlı ve Türk eserleri ABD'de sergilenecek.

Bakan Talay, ‘‘Bu sergi kültürel amaçların yanında iki ülkenin işadamları ve devlet adamlarını biraraya getirecek’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve ABD Başkanı Bill Clinton'un da özel ilgisi ve onayı ile gerçekleşecek etkinlik ile Türkiye ABD'ye büyük bir kültür ve sanat çıkartması yapmış olacak.

Çoğunluğu Topkapı Sarayı'ndan götürülecek eserlerden oluşan sergi 2000 ile 2001 yılları arasında açılacak.

Kültür Bakanı Talay bu çalışma ile iki ülke arasında önemli bir işbirliğine köprü olacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

‘‘Eserler ABD'de Washington, Kaliforniya ve Florida'da sergilenecek. Vakıf 1 milyon civarında ziyaretçi bekliyor. Serginin açılması Türkiye için çok önemli bir gelişme. Türk kültür ve sanatının birikimlerinin önemli bölümlerinin ABD'de tanınması ve sergilenmesi çok önemli. Bu kapsamda sergi için vakıf tarafından Bakanlığa 1 milyon dolar verilecek.’’

Vakıf Başkanı Barkley de iki ülke arasında önemli bir kültürel aktiviteyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Makamında ABD'nin eski Büyükelçisi Barkley ile protokolü imzalayan Talay, ‘‘Türkiye bu sergi için mali anlamda hiç bir yükümlülük taşımıyor. Ayrıca eserlerin güvenliği ve konuması en üst boyutta gerçekleşecek’’ dedi. (Fotoğraf:a.a.)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!