Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta orman yangını: Kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 12:48

Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Gaffarlı köyünde ormande yangın çıktı. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangınlar, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Gaffarlı köyünde saat 11.00’da başlayan yangın, 10 helikopter, 7 uçak, 46 arazöz ve 363 personelin 10 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Osmaniye ve Kahramanmaraşta orman yangını: Kontrol altına alındı

Karacabey yaptığı açıklamada, “Yangına 10 dakika içerisinde müdahale ettik. Yangın şu an için büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Hava kararmadan tamamen bitirmeyi ümit ediyoruz. Hava sıcaklığının yüksek olduğunu duyuruyoruz. Vatandaşlarımız en ufak kıvılcımın bile büyük yangınlara neden olacağını unutmasın. Açık alanlarda kesinlikle ateş yakılmamalı” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Osmaniye ve Kahramanmaraşta orman yangını: Kontrol altına alındı

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, orman yangını çıktı. Edinilen bilgilere göre, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alan da yangın çıktı. Çıkan dumanı fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ve orman müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına müdahaleye başladı ve ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Osmaniye ve Kahramanmaraşta orman yangını: Kontrol altına alındı

YANGIN KAVGAYA NEDEN OLDU: 4 GÖZALTI

Yangının yakın bir bir bölgede bir inşatta çalışan işçilerin neden olduğu iddiası tartışma da çıkardı. Tartışma ile işçiler ile vatandaşlar arasında çıkan kavgada 4 şahıs gözaltına alındı.

Öte yandan, yangının önce anızda çıktığı rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığı öğrenildi. Soğutma çalışması sürerken, poliste olayla ilgili soruşturmasına devam ediyor.

Haberin Devamı

Yangına ilk müdahale eden bölge sakinlerinden Yunus Emre Özdemir, “Olayın nasıl olduğunu tam bilmiyorum, ben aşağı tarafta oturuyorum. Eşimin ve çocuğumun beyanı ile ben aşağı indim müdahale etmek için yukarıya doğru gittim, elimden geleni yapmaya çalıştım ama olmadı. Kimisi kaynak çalışmasından çıktığını bahsediyor ama orada çalışan bir şeyi görmedim ben. Burada çıkan kavgada da sen yaktın ben yaktım suç atmadan dolayı kavga çıktı” dedi.

Osmaniye ve Kahramanmaraşta orman yangını: Kontrol altına alındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!