Osmaniye'de gıda zehirlenmesi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede gıda zehirlenmesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2009 15:36

Osmaniye'nin Yarpuz köyünde gıda zehirlenmesi sonucu biri çocuk, toplam 10 kişi zehirlendi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde, köy muhtarı Şaban Savcı'nın (48) eşi Hatice Serap Savcı (43), köyün yöresel yemeklerinden “mayalı” adı verilen içerisinde beyaz peynir bulunan börek yaptı. Savcı, böreği evde ailesi ile birlikte yedikten sonra, evinin yakınındaki inşaatta çalışanlara da gönderdi.

Bir süre sonra rahatsızlanan Hatice Serap Savcı, 112 Acil Servis ekiplerince Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Daha sonra, börekten yiyen köy muhtarı Şaban Savcı, Yılmaz Savcı (44), İsmail Küçük (41), Ali Uzbasan (40), Hasan Kızıl (28), Zeliha Savcı (45), Betül Savcı (20), Sevim Uzbasan (35) ile Abdullah Savcı (4) da rahatsızlandı.

Abdullah Savcı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine, diğerleri de Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

5 KİŞİNİN DURUMU CİDDİ

Osmaniye Devlet Hastanesine gelerek zehirlenenleri ziyaret edip bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmesinden gelenler için uzman doktorlardan oluşan özel bir ekip kurduklarını, Osmaniye Devlet Hastanesine gelenlerden Hatice Serap Savcı, Yılmaz Savcı, Hasan Kızıl ve İsmail Küçük ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kalan Abdullah Savcı'nın yoğun bakım ünitesinde tedavilerinin sürdüğünü ve durumlarının ciddiyetini koruduğunu bildirdi. Dr. Cingöz, diğerlerinin mideleri yıkandıktan sonra gözlem altında tutulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

KÖYE SAĞLIK EKİBİ GÖNDERİLDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, gıda zehirlenmesinin yaşandığı Yarpuz köyüne İl Sağlık Müdürlüğünce, uzman doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan bir araştırma ekibi gönderdiklerini, 3 ambulansın köyde hazır bekletildiğini söyledi.
Dr. Cingöz, zehirlenmenin köyün yöresel yemeği “mayalı” isimli börek içerisinde bulunan peynirden kaynaklandığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!