Osman’ın hayallerini babası sulara gömdü

Güncelleme Tarihi:

Osman’ın hayallerini babası sulara gömdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 00:00

Kireçburnu’nda, annesine öfkelenen babasının denize sürdüğü araçta can veren Osman Suat Sarıhasan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin aydın, başarılı, idealist ve başarılı öğrencileri arasındaydı. Osman’ın hayalleri ve idealleri, dün onunla beraber kara toprağa verildi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

OTOMOBİLİ DENİZE SÜRDÜ

OTOMOBİLİ AİLESİYLE BİRLİKTE DENİZE SÜRDÜ / WEB TV

ÖNCEKİ gün boşanmak isteyen eşine öfkelenip eşi ve iki çocuğunun bulunduğu otomobili son hızla Kireçburnu’ndan denize süren Ayhan Sarıhasan (49), hayati tehlikeyi henüz atlatamazken, oğlu Osman Suat’ın (22) cenazesi, dün Ümraniye Santral Camisi’nde kılınan ikindi namazından sonra Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kızı İlknur Sena (19) ile birlikte kurtarılan Aylin Sarıhasan (45), Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’ndaki Bilgi Evi’nin yöneticisi. Aylin Sarıhasan, titizliği ve idealistliğiyle tanınıyor.

Tüm ilişkilerini kesti

Ümraniye Santral Camisi’nin avlusunda toplanan akrabaları, arkadaşları ve annesinin belediyeden arkadaşları “Aydın, bilinçli, hedefleri olan bir delikanlıydı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başarılı bir öğrenciydi” diyorlar. Cenazesine Rize Çayelili babasının Beykoz’da yaşayan akrabalarından çok az kişi gelmiş. Annenin akrabalarından uzak duruyorlar. Ölüm haberini de gazetelerden okumuşlar. “Ayhan, 25 yıl önce Nevşehirli Aylin’le evlendi. Bizimle bağını kopardı. Hiç görüşemiyorduk. Sigortadan emekli olduğunu biliyoruz. Sonra ne iş yaptığını, nerede oturduğunu bile öğrenemedik” diyorlar. Aylin Sarıhasan’ın akrabaları ise basın mensuplarına öfkeli. “Aylin ‘Kurtarmayın şerefsizi’ demedi. ‘Çocuğum arabada, onu kurtarın’ dedi” diyorlar.

Kibar ve narindi

Aylin Sarıhasan, Ümraniye Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler biriminde geçen Ocak işe başladı. Açıköğretim Fakültesi mezunu. Kadrolu değil. Kültür Merkezi’nde ahşap ve kumaş boyama, rölyef dersleri verdi. Nikah Sarayı’ndaki Bilgi Evi yöneticisi oldu, kütüphane, internet kafe, kafeterya, etüdhane, meslek kursları sınıflarından sorumluydu. Aylin Sarıhasan’ın bağlı olduğu Kültür ve Sosyal İşler ve Kütüphane Müdürü Türkân Öztürk, olanlardan dolayı çok üzgün. “Aylin Hanım çok kibar, narindir. İdealist, işini çok iyi yapan, titiz, çok kaliteli bir kadın. İki çocuğu da aklı başında, hayalleri, hedefleri olan, pırıl pırıl üniversite öğrencisiydi” diyor. Öztürk, Sarıhasan’ın boşanma isteğini, çocuklarının da desteklediğini söylüyor.

‘Medeni insanlar gibi boşanmak istiyoruz’

SARIHASAN çiftinin, önceki gün olaydan önce anlaşmalı boşanma davası açtıkları ortaya çıktı. Çift dilekçelerinde, 5-6 yıldır ruhen ve bedenen anlaşamaz duruma geldiklerini, medeni insanlar gibi anlaşarak boşanmak istediklerini ifade ettiler. Ümraniye Adliyesi’ne önceki gün öğleyin gelen Ayhan Sarıhasan (49) ile Aylin Sarıhasan (45) çifti, Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne verdikleri 1 sayfalık boşanma dilekçelerinde, “Medeni insanlar gibi oturup konuştuk ve anlaşarak boşanmak üzere mahkemenize başvurmak zarureti hasıl olmuştur” denildi. Çift, maddi ve manevi talepte de bulunmadı. Başvurunun ardındansa ailece Sarıyer’e gittiler ve olay meydana geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!