Örümcek adam kıyafetiyle hırsızlık yapan çete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Örümcek adam kıyafetiyle hırsızlık yapan çete yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 13:01

Alanya'da, çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık yaptıkları ve bazı gasp olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığından dün alınan özel izinle gözaltı süreleri uzatılan ve sorgulamaları 3 gün süren zanlıların evlerinde yapılan aramada, örümcek adam kostümü de bulundu. Çete elemanlarının kendilerine “Örümcek Adam Çetesi” adını verdikleri bildirildi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Meltem Çocuk Yuvası'ndan bilgisayar hırsızlığı olayıyla ilgili başlattıkları soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.B. ve Ş.K'nın ifadeleri doğrultusunda Saray Mahallesi'ndeki 2 ayrı eve operasyon düzenledi. Operasyonda, gasp ve hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla V.A, M.Ç, C.Ş, A.A, F.A, Ö.K. ve A.K. da gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde, çalıntı olduğu belirlenen 4 bilgisayar, bunlara ait aparatlar, 2 tabanca ve mermiler, bir inci kolye, 6 yüzük, bir altın kolye, 2 kol saati, DVD playerler, CD'ler, 3 cep telefonuyla hırsızlık yapmak amacıyla kullanıldığı belirtilen kazma ve keski aletleri ele geçirildi.

10 katlı binalara rahatlıkla tırmandıkları iddia edilen çete elemanlarının dolaplarında, örümcek adam kıyafeti ve kar maskesi de bulundu. Zanlıların, güvenlik kameraları nedeniyle tanınmamak için örümcek adam maskesi taktıkları, kendilerine de “Örümcek Adam Çetesi” adını verdikleri bildirildi.

Yapılan soruşturmada, zanlıların Güllerpınarı Mahallesi'nde Alman uyruklu Hans Joachim Hausner'in evine girip, bıçak zoruyla nakit 1200 YTL ve piyasa değeri 60 bin avro olduğu belirtilen yüzükle kolye aldıkları, İngiliz uyruklu Stephanie Dicker'ın da altın yüzüğünü çaldıkları ortaya çıktı.

Sorgusu tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1,5 ayda düzenledikleri 3 ayrı operasyonla 30'dan fazla hırsızlık olayının ortaya çıkarıldığını ve 81 parça çalıntı eşya ele geçirildiğini belirtti.

Çalışkan, “Bu son operasyondan sonra Alanya'da hırsızlık olaylarının iyice azalacağını düşünüyoruz. Çünkü bu işi çete şeklinde yapanların tamamına yakınını yakalamış olduk. Operasyonlarımız sürecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!