Orucunu bozan oğlunu dövüp, kalem sapladı

Güncelleme Tarihi:

Orucunu bozan oğlunu dövüp, kalem sapladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2006 12:38

Antalya'da Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki S.B, orucunu bozduğu için inşaat işçisi babası Mustafa B. tarafından önce dövüldü sonra vücudunun çeşitli yerlerine kalem saplandı. Bir gün sonra topallayarak okula gelen Sadık Bilgen'e öğretmenleri sahip çıktı.

Okulu da basan çılgın veli müdüre saldırınca gözaltına alındı.

İnşaatlarda sıvacılık yapan Mustafa B. akşam eve geldiğinde, Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi oğlu S.B'nin dayanamayıp öğle saatlerinde orucunu bozduğunu öğrendi. Öfkelenen baba, S.'yi önce tekme tokat dövdü, ardından da vücudunun çeşitli yerlerine kalem sapladı.

Geceyi ağlayarak geçiren S.B, dün okula gittiğinde arkadaşları topallamasından şüphelendi. Israr üzerine babasından dayak yediğini anlatan S.B.'yi, arkadaşları okul müdürü Cemal Gençoğlu'nu
/images/100/0x0/55ea64f6f018fbb8f87d155f
n yanına götürdü. Olayı gözyaşları içinde anlatan S.B., “Ramazan'ın ilk günü orucumu tuttum. Ancak ikici günü öğleden sonra dayanamayıp bozdum. Bunu eve gittiğimde babama söyleyince çok kızdı. Beni feci şekilde dövdü. Bacaklarımı ve kollarımı morarttı. Eline geçirdiği kalemi bacaklarıma ve kollarıma batırdı. Çok korkmuştum. ağlayarak yattım” dedi.

OKULU BASTI

Müdür Gençoğlu, öğrenciyi öğle tatili sırasında evine göndermedi ve yemeğini okulda yemesini sağladı. Öğlende oğlunun eve gelmediğini öğrenen baba M.B., okula gelerek önce öğretmenleri, ardından da müdür Gençoğlu'nu tehdit etti. Okul müdürüne saldıran baba B., öğretmenler tarafından etkisiz hale getirildi.
/images/100/0x0/55ea64f6f018fbb8f87d1561

Okula gelen polis, Mustafa B.'yi gözaltına aldı. Sanayi Polis Merkezi'nde ifade veren Okul müdürü Cemal Gençoğlu, B.'den şikayetçi oldu. 12 yaşındaki S.B. Çocuk Şubesi'ne teslim edilirken, baba Mustafa B.'nin sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı

BABA SERBEST BIRAKILDI

Oğlunu orucunu bozduğu gerekçesiyle darp eden ve olayı öğrenen Okul Müdürü Cemal Gençoğlu'na saldıran Mustafa Bilgen, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmeden savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Çocuk Şubesi'nde bulunan Sadık Bilgen de babasına teslim edildi. Baba Bilgen polisteki ifadesinde, oğlunu orucunu bozduğu için değil, hırsızlık yaptığı için dövdüğünü iddia ederken, oğlu oruç konusunda dayak yediğini tekrarladı.

Bu arada Mustafa Bilgin'in eşinden boşandığı, kısa süre önce ilk eşinden olan oğlu Sadık ve eşiyle birlikte Afyonkarahisar'dan Antalya'ya taşındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!