Oruç, hurma yerine incirle açılsın

Güncelleme Tarihi:

Oruç, hurma yerine incirle açılsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 12:09

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Ramazan ayında orucun, ithal hurma yerine kutsal kitapta da övgüyle bahsedilen bir meyve olan incirle açılmasını önerdi.

Arapçada incirin karşılığının ‘tin’ olduğunu, Kuranı Kerim’de de 8 ayetten oluşan Tin Suresi’nin bulunduğunu aktaran Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, bu surede incirden övgüyle bahsedildiğini belirtti. Bosnalı, ramazanda orucun, ithal bir ürün olan hurma yerine incirle açılmasını önererek, “Sadece Ramazan ayında, oruçlar incirle açılsa Türkiye’deki üreticinin hiçbir sorunu kalmaz. Eğer kendi ürünümüz olan incirle iftar açarsak ülke ekonomisine ve Aydın ekonomisine de ciddi katkı sağlamış oluruz” dedi.

Diyanet'ten destek bekleniyor

Aydın İl Müftülüğü ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Adnan Bosnalı, “Müftülüğümüz incirin hurma gibi şekerli bir meyve olması sebebiyle konuya çok olumlu baktı. Ankara'da ne gibi girişimler yapılabileceğini konuştuk. Önümüzdeki günlerde Müftülüğümüz ve bizim ortak olarak oluşturacağımız bir heyetle Ankara'ya giderek Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan incir için tavsiye niteliğinde bir destek çıkması için görüşmelerimiz olacak” diye konuştu.
Adnan Bosnalı, incirin iç pazarda tüketiminin artırılmasıyla, dış pazarda fiyat belirleme ağırlığının da ellerine geçeceğini söyledi.

Doğal ilaç

İncirin insan sağlığı açısından çok önemli bir besin olduğunu dikkat çeken Adnan Bosnalı, bu meyvenin özellikle kemik hastalıkları, zehirli maddelerin vücuttan atılması, kolesterol rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve çocuklarda görülen vitamin eksikliğine iyi geldiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!