Ortaköy'de garson dayağı İnternette

Güncelleme Tarihi:

Ortaköyde garson dayağı İnternette
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ortaköy'de bir çay bahçesinin garsonlarınca dövülen, karakolda da suçlu muamelesi gören üç üniversiteli, bu haksızlığı İnternet'le dünyaya duyurdu.

Üç gencin yaşadığı talihsiz olay, şöyle gelişti: İTÜ İnşaat Fakültesi öğrencileri Erdal Karataylıoğlu, Güneş Sönmez ve Barış Ülgen Ortaköy'e gidip, deniz kenarındaki banklardan birine oturdular. Bu sırada gençlerin yanına gelen bir kişi, Tomurcuk Çay Bahçesi'nin yarı dolu masalarını göstererek, ‘‘Neden burada oturuyorsunuz? Bahçemizde boş masalar var, oraya geçin’’ dedi.

10 kişi dövdü, 300 kişi izledi

Gençler kabul etmeyince de, tartışma çıktı. Tartışmaya diğer garsonlar da müdahale etti. Gençlerden Güneş Sönmez, olayın devamını şöyle anlattı: ‘‘Kahve çalışanlarından 10 kişi üzerimize saldırdı. Biz dayak yerken meydanda bulunan 300 kişi de bir film havasında olayı izliyordu. İçlerinden bir kişi bile müdahale etmedi. Bu arada biz ‘Polis çağırın' diye bağırırken, bölgede devriye gezen bir ekip geldi.’’

Karakolda suçlu oldular

‘Polislere saldırganları göstererek şikayetçi olduğumuzu söyledik. Karakola gidip şikayet etmemizi söylediler. Kavganın gerçekleştiği yerde gösterdiğimiz 4 kişiden sadece ikisi karakola getirildi. Onlarla gayet samimi bir havada sohbet ederlerken, bize karşı ellerinden geldiği kadar kaba davranılıyordu. Tanıklık yapmak için gelen bir kişiyi uzun süre ifadesini almayıp beklettiler. O da sinirlenip gitti.’’

İnternette yazdılar

Gençler başlarından geçen bu olayı, bir metin haline getirip, Internet kanalıyla yayın yapan Turkish Times ve Turkish News'ta duyurdular. Böylece ilginç olayın, internetle yaklaşık 100 bin kişiye ulaştırıldığı sanılıyor. Gençlerin internet adreslerine, ilginç öyküyü okuyanlardan hergün yüzlerce cevap ve destek yazısı geliyor.

Gençlere destek yağıyor

Üç üniversiteliye pek çok destek e-mail'i yollandı. İşte bazı örnekler:

Asla susmamak gerekiyor. O insanların yaptığı haksızlığı bir camianin tümüne maletmek hata.. Pınar AY

Davanızda sonuna kadar haklısınız. Mehmet Akgün

Eski bir İTÜ’cü olarak, bu çabayı saygıyla karşılıyorum. Ahmet Faruk Ünsal

Ordaki beyinsiz hanzo takımına karşı elimden birşey gelirse yapmak isterim. Uğur Menekşe






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!