Ortağından Berlusconi'ye uyarı

Güncelleme Tarihi:

Ortağından Berlusconiye uyarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 15:35

İtalya'da hükümetin küçük ortağı Kuzey Birliği Partisi'nin lideri Umberto Bossi, Başbakan Silvio Berlusconi'nin kendi taleplerini dikkate almaması durumunda, gelecek seçimlerde liderliğinin bitebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bergamo kenti yakınlarındaki Pontida kasabasında düzenlenen mitingde partililerle buluşan Umberto Bossi, dün açıkladığı 4 bakanlığın Lombardiya bölgesine taşınması ve diğer taleplerini yineleyerek, iktidarın büyük ortağına meydan okudu.

Berlusconi'nin başbakanlığının gelecek seçimlerde tartışmalı olduğunu savunan Bossi, "Önümüzdeki seçimlerde Berlusconi ile birlikte hareket edeceğimizi söylemedik. Taleplerimizi dinlemezse, gelecek seçimlerde liderliği bitebilir" dedi.

Bossi, dünkü basın toplantısında sözünü ettiği ekonomi, reform, tarım ve normları sadeleştirme bakanlıklarının Lombardiya bölgesine taşınması ile vergilerin azaltılması talepleri konusunda şunları kaydetti: "Benim bakanlığım ve Calderoli'ninki, Lombardiya'ya geliyor. Bizden sonra Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti de gelecek. Bütün gün orada olacağız. Sanayi Bakanlığının Roma'da ne işi var? Roma'da sadece bürokrasi kültürü var."

Haberin Devamı

KBP lideri, Başbakan Berlusconi'nin, bakanlıkların taşınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığını, ancak bunu sonradan sümenaltı ettiğini ileri sürdü. Bakanlıkların taşınmasına ilişkin her şeyin hazır olduğunu aktaran Bossi, Berlusconi'nin bunu hayata geçirmeye korktuğunu ifade etti.

Ekonomik talepler konusunda kendi partisinden Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti'yi de uyaran Bossi, "Sevgili Giulio, eğer Kuzey Birliği'nin oylarını istiyorsan belediyelere, esnafa ve küçük girişimcilere daha fazla dokunmayacaksın" diye konuştu.

KBP'den Bakan Roberto Calderoli de mitinge katılımın düşük olacağını söyleyenlerin aksine, 80 bin katılımcının Pontida'da olduğunu açıkladı. Calderoli, bakanlıkların kuzeye taşınması için başlatılan imza kampanyasında da Roma'ya milyonlarla ifade edilen sayıda imza götürmeleri gerektiği çağrısı yaptı.

Bu arada, mitinge gelen katılımcıların taşıdığı “Başbakan Maroni” ve “Padania'ya Özgürlük” şeklinde dövizler de dikkati çekti. İtalya'da 22 Haziran Çarşamba günü hükümet için parlamentoda yapılacak güven oylaması öncesinde tansiyon iyice yükselmiş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!