Örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı

Güncelleme Tarihi:

Örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 12:20

Osmaniye'de kurdukları iki paravan şirket aracılığıyla yurt dışından ithal ettikleri yaklaşık 20 milyon YTL değerindeki petro kimya maddesini Gaziantep'te motorine çevirdikleri belirlenen 18 kişilik bir çete ortaya çıkarıldı. 4 gündür gözaltında tutuldukları belirtilen 18 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 3,5 aylık bir takibin ardından Gaziantep'te örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapan 18 kişilik bir çeteyi belirledi.


Merkezi Osmaniye'de bulunan iki paravan şirketin çalışanlarına yönelik Gaziantep ve Osmaniye'de eş zamanlı “Günaltı-27” adı verilen bir operasyon düzenlendi.
Operasyonda, akraba oldukları belirlenen Tuncay Ö, Ahmet Ö. ve Yılmaz Ö. ile Hilmi G, Ökkeş A, Abdullah A, Veli K, Cuma A, Metin K, Mustafa K, Erdal A, Mehmet K, Mustafa Ç, Mustafa U, Mehmet Ö, Ahmet Ü, Servet N ve İbrahim N. polis ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan 18 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 232 bin 333 litre yapma motorin, 282 bin 665 litre madeni yağ, 77 bin 340 litre White Sprite, 8 bin 260 litre yapma benzin ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık bir milyon 200 bin YTL değerinde olan 600 bin 593 litre kaçak akaryakıta el kondu.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan 18 zanlının, Osmaniye'de 2 paravan petro kimya şirketi kurdukları, bu şirketler aracılığıyla yurt dışından akaryakıt yapımında kullanıldığı belirlenen madeni yağ ve solvent türü petro kimya ürünü ithal ettikleri ve bu ürünlerden sahte motorin ve benzin imal edip Gaziantep ve Osmaniye illerinde çeşitli petrol istasyonlarına ucuz fiyata sattıkları belirlendi.

Ayrıca Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 2 ayrı petrol istasyonunda yapılan aramalarda kaçak akaryakıt saklanan 4 adet yer altı tankı ortaya çıkarıldı.
Paravan şirketler aracılığıyla yurt dışından 9 bin ton maddeni yağ, 3 bin 400 ton sentetik tiner ithal edildiğini belirleyen Mali Büro ekipleri, bu ürünlerden yapılan kaçak akaryakıtla devletin yaklaşık 20 milyon YTL zarar uğratıldığını tespit etti.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından 18 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında “örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı” yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!