Örgüt bildirisi gibi düğün davetiyesi

Güncelleme Tarihi:

Örgüt bildirisi gibi düğün davetiyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2004 01:49

İmralı'da yatan terörist Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın kızının örgüt bildirisini aratmayan düğün davetiyesi DGM'lik oldu. Yasadışı bulunan davetiye yüzünden gelin ve damat dahil 5 kişi hakkında 2'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Geçitli Beldesi'nde oturan Mehmet Öcalan'ın 21 yaşındaki kızı Havva ile Mehmet Elçin'in 26 yaşındaki oğlu Veysel'in 14 Aralık 2003'te tarihinde yapılan düğünleri için davetiye bastırıldı. ‘Mem ü Zin diyor ki’ başlığı atılan davetiyede şu ifadeler yer aldı:

‘‘Düğün yemeğimizde sizleri aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır. Düğün yemeği diyoruz çünkü; Ülkemde yaşanan son terörist eylemler, cezaevindeki tutsaklara yapılan tecrit ve izolasyon politikası, ülkenin kangreni durumuna gelen Kürt sorununa hükümetin duyduğu ilgisizlik, ülkenin ekonomik kaynaklarına yapılan talan ve hortumlama siyaseti ve antidemokratik uygulamalar ne bizleri, ne de dostlarımızı eğlendirecek şevk ve moral bırakmıştır. Babası Mehmet Elçin, babası Mehmet Öcalan.’’

DEHAP'lılar, akrabalar ile beldede halkına dağıtılan davetiyeler, jandarmanın da eline geçti. Harekete geçen jandarma, davetiye ile bölücülük yapıldığı iddiasıyla dünürler Mehmet Öcalan ve Mehmet Elçin, damat Veysel, gelin Havva ile damadın amcası 39 yaşındaki Ramazan Elçin'in ifadesini aldı. İfadeler, hazırlanan evrakla Adana DGM Başsavcılığı'na gönderildi. DGM Başsavcısı Vural Ekiz soruşturmayı tamamlayıp davayı açtı. Sanıklar hakkında ‘Kanunun suç saydığı bir fiili övmek’ ve ‘Halkı kanunlara itaatsizliğe tahrik etmek’ suçlamasıyla 2'şer yıl hapis cezası istendi.

Damadın işiymiş

APO'nun kardeşi Mehmet Öcalan, davetiyenin damat tarafından bastırıldığını öne sürdü. Öcalan, ‘‘Yazılardan haberim yoktu. Bunu korktuğumdan söylemiyorum. Gerçekten haberim yoktu’’ dedi. Damadın DEHAP'tan Geçitli Belediye Başkan aday adayı olan amcası Ramazan Elçin ise yeğenini şu sözlerle savundu: ‘‘Davetiyedeki cümlelerle ülkedeki olumsuzlukları anlatmak istedik. Tutsak kelimesi davetiyede yanlış yazılmıştır. Basım hatası var. Biz ‘Tutuklu ve hükümlü' ifadesini kullanmak istemiştik. Ancak, yanlışlıkla tutsak yazılmıştır. Bu yüzden hakkımızda soruşturma başlatıldı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!