Orgeneral Saygun veda etti

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Saygun veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 14:58

Emekli olan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, görevini daha önce Genelkurmay 2’nci Başkanlığı’nı da devrettiği Orgeneral Hasan Iğsız’a bıraktı.

Haberin Devamı

Konuşmasında kendisini bonsaiye benzeten Orgeneral Saygun, bonsainin yaşaması için eski köklerinin sökülüp atılması gerektiğini belirterek, "Şimdi gövdeden ayrılma sırası bize gelmiştir. Arz-ı veda ederim" dedi. Orgeneral Saygun’un konuşması sırasında kızı Ece ve gelini Zeynep gözyaşlarını tutamadı. Törene torunları bir yaşındaki Deniz ve altı yaşındaki Tuğçe de katıldı.

HAYAL BİLE EDEMEZLER

1’inci Ordu Komutanlığı’nın bulunduğu Selimiye Kışlası’nın bahçesinde düzenlenen ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende eski ve yeni komutanın emeklilik ve atama kararlarıyla özgeçmişleri okundu. Orgeneral Saygun veda konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dünyanın gıpta ile baktığını belirterek, "Tüm dünya denizlerinde bayrak gösteren donanmamız uzun yıllardan sonra Hint Okyanusu’na geri dönmüştür" dedi. Afganistan ve Kuzey Irak’taki harekatları anlatan Orgeneral Saygun, "Başka orduların bırakın cesaret etmeyi, hayal bile edemeyeceği operasyonları büyük bir başarı ile icra edebilmektedir. Bütün bunları gelişmiş ülkelerin orduları şaşkınlıkla ve hayretle izlemekte. Eskiden kursa personel gönderdiğimiz ülkeler şimdi bizden eğitim almaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Orgeneral Saygun, 11 yaşında Darüşşafaka’da yatılı olarak başladığı eğitim hayatı boyunca kendisine emeği geçenlere teşekkür etti. Orgeneral Saygun, törene katılan şehit yakınları ve gazilere de seslenerek, "Vatan uğruna canını veren ve yine de ’Vatan sağ olsun’ diyenleri saygı ile selamlıyorum" dedi. Orgeneral Saygun, Marmara Depremi’nin 10’uncu yıldönümünde ölenleri de rahmetle andığını söyledi.

Genelkurmay 2’nci Başkanlığı’ndan 1’inci Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral Hasan Iğsız da yaptığı kısa konuşmada, "Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş olarak, ebedi önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin rehberliğinde görevimizi icra edeceğiz" dedi.

Konuşmalarının ardından Orgeneral Saygun Orgeneral Iğsız’a komutanlık brövesini taktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner eski komutana şilt verirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da eski ve yeni komutanları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile iş dünyasından Erdoğan Demirören, Ali Koç, Aziz Yıldırım, Ergün Gürsoy, Semahat Arsel, Yılmaz Ulusoy ile askerler, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!