Organize çete kurbanı olduk

Güncelleme Tarihi:

Organize çete kurbanı olduk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

Oyuncu Öznur Kula, babasının gasp edilen otomobilinin ertesi gün satın alındığı oto galerisinde ortaya çıktığını söyledi.

Borcu bitmediği için ruhsatı devretmeyen galeri, aracı geri vermiyor. Organize suç örgütüyle karşı karşıya olduklarını iddia eden Kula, “Hakkımızı almak için bütün yolları deneyeceğiz” dedi.

OYUNCU Öznur Kula, babası ve ağabeyinin senetle kiraladığı ticari taksi plakası ve satın aldığı otomobilin ruhsat sahibi firma tarafından gasp edildiğini iddia etti. Gasp edilen otomobilin ertesi gün galeride ortaya çıkması ve galerinin otomobili teslim etmemesinin organize bir suç örgütü ile karşı karşıya olduklarını gösterdiğini belirten Öznur Kula, “Bu insanlar mafyacılık oynuyor. Biz hakkımızı aramak için bütün yolları deneyeceğiz. Ancak, bizim gibi mağdur olan ama sesini çıkarmayan insanlar da var” dedi. Seyit Kula, oğlu Tezcan Kula ile birlikte geçtiğimiz yıl Oto Center Galericiler Sitesi’ndeki Barbaros Ticaret Şirketi’nden Fiat marka bir otomobil satın aldı. Otomobil için 7 bin TL nakit para ödeyen Kula, geri kalan borcunu 650 TL’lik 12 taksitle ödemek için anlaştı. Otomobil için kiralanan ticari taksi plakası için de aylık 3 bin 500 TL’ye anlaşıldı. Kula ailesi 8 ay boyunca şirkete aylık 4 bin 150 TL ödeme yaptı. 18 Temmuz akşamı otomobil 5 kişi tarafından gasp edildi. Aynı gün polisler tarafından bulunan otomobil, henüz bütün taksitler ödenmediği için otomobilin ruhsatının Kula ailesine devredilmemesi nedeniyle asıl ruhsat sahibi görünen Barbaros Ticaret Şirketi’ne teslim edildi. Otomobili teslim almak için galeriye giden Seyit Kula’ya galeri çalışanları, “Taksitleri ödemediğiniz ve otomobile sahip çıkamadığınız için size vermiyoruz. Hiçbir hak iddia edemezsiniz. Ruhsat bizim üzerimize” dedi. Bunun üzerine Seyit Kula, durumu çocuklarına anlattı. Kula’nın sinema oyuncusu kızı Öznur Kula, avukatına danışarak otomobile el koyan şirkete ihtarname gönderdi. Şirketin otomobili teslim etmemesi durumunda Kula ailesi dava açacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!