Org. Başbuğ hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Org. Başbuğ hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 09:52

Avukat Tahir Elçi, Albay Cemal Temizöz ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı Genel Kurmay Başkanı ilker Başbuğ Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker  Başbuğ hakkında kamu davası açılması ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kayseri eski Jandarma  Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz davasındaki mağdur avukatı Tahir Elçi,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ hakkında hazırladığı suç duyurusu  dilekçesini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmek üzere Diyarbakır  Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusunda; “Halen Diyarbakır 6. Ağır  Ceza Mahkemesinde sanık Albay Cemal Temizöz ve diğerleri hakkında görülmekte olan  davayla ilgili kamusal yetki, güç ve nüfuzunu kullanarak yayın yoluyla  sanıklardan Cemal Temizöz lehine yargı görevini yapan savcı ve yargıçlar üzerinde  baskı kurarak onları etkilemeye teşebbüs eden şüpheli İlker Başbuğ hakkında  gerekli soruşturma işlemlerinin yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyoruz”  denildi.

BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, faili meçhuller davasının sanıklarından Albay Cemal Temizöz’ün haksız yere suçlandığını savunarak, Başbuğ, “Terörle mücadelede görev yapmış, canını feda etmekten kaçınmamış, subayın, generalin, astsubayın haksız yere suçlanmaları beni çok rahatsız etti. Bir terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar. Albay Cemal Temizöz, buna bir örnek. Televizyonların eşliğinde yapılan kazılardan da bir şey çıkmadı’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!