Ordu'da doktora silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Orduda doktora silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 17:39

Ordu Tabipler Odası Başkanı Özgür Enginyurt, Erenyurt beldesinde sağlık ocağında görev yapan doktor Adnan Sert'e yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Enginyurt, yaptığı yazılı açıklamada, Ünye ilçesi Erenyurt beldesindeki sağlık ocağında görevli doktor Adnan Sert'in silahlı saldırı sonucu yaralandığını ve tedavisinin sürdüğünü hatırlattı.

Doktorların çok zor şartlar altında 24 saat görev yaptıklarını, hastalarının yaşaması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Enginyurt, şunları kaydetti:
“Doktor arkadaşımıza yapılan bu menfur saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Bu saldırı doktorlara, sağlık personellerine ve en önemlisi de hastalarımıza karşı yapılmış bir saldırıdır. İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkına karşı yapılan bu saldırının hiç bir geçerli mazereti olamaz.

Bu kutsal görevi yerine getiren hekimlerimiz bu hain saldırılara karşı dimdik ayakta kalmayı kalabilecek metanete ve güce sahiptir. Tek temennimiz doktor arkadaşımızın biran önce eski sağlığına kavuşması ve hain saldırıyı yapanların yakalanmasıdır.”

Erenyurt Sağlığı Ocağı'nda görevli pratisyen hekim Adnan Sert (37), sabah saatlerinde iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!