Ordu’ya emniyet müdürü dayanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Ordu’ya emniyet müdürü dayanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 17:34

İÇİŞLERİ Bakanlığı talimatıyla, önceki gün Ordu İl Emniyet Müdürü Sezai Boran’ın yerine geçici olarak görevlendirilen 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Cemil Zafer’in görevlendirmesi, yine İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kente gelmeden iptal edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı’nda geçici olarak görevlendirilen Ordu İl Emniyet eski Müdürü Sezai Boran da yazılı bir açıklama yaparak, Ankara’ya alınmasının ‘Kömür 52’ operasyonuyla ilgisi olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

24 Mart 2008 tarihinde İçişleri Bakanlığı talimatıyla Ordu’daki görevinden alınarak geçici görevlendirmeyle Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Strateji Daire Başkanlığı’na alınan İl Emniyet eski Müdürü Sezai Boran’ın yerine, yine geçici görevlendirmeyle atanan Van İl Emniyet eski Müdür Yardımcısı ve EGM Polis Başmüfettişi Cemil Zafer’in görevlendirmesi, iptal edildi. Ordu Valiliği’nden edinilen bilgiye göre, Cemil Zafer, İçişleri Bakanlığı’na verdiği dilekçeyle, çocuğunun eğitim durumu ve ailevi nedenlerini mazeret göstererek, görevlendirmeden affını istedi. Bu isteği, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından da onaylandı.

Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı tarafından Ordu İl Emniyet Müdürlüğü görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı’na geçici olarak görevlendirilen Sezai Boran’da, yazılı bir açıklama yaptı. Boran açıklamasında, “Çeşitli basın yayın organlarında şahsıma atfen,lehimde ve aleyhimde yazılar çıkmakta, yayınlar yapılmaktadır. Bugüne kadar çıkmış olan bu yazı ve görüntülerle ilgili tarafımdan yayın yapan kuruluşlara, kişi ve kurumlara herhangi bir bilgi verilmemiş, açıklama yapılmamıştır. İçişleri Bakanlığımız tarafından, hakkımda yapılan bir şikayet üzerine Mülkiye müfettişlerimize yaptırmış olduğu inceleme sonucu görülen lüzum üzerine takdir yetkilerini kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı emrinde geçici olarak görevlendirmem uygun görülmüştür. Konunun yayınlarda, açıklamalarda bahsedilen ‘Kömür 52 Operasyonu’ ile ilgisi yoktur” ifadelerine yer verdi.

Geçen Ocak ayında ‘Kömür 52’ adıyla başlatılan operasyon kapsamında kentte, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına, ‘Şartnameye Uymayan Eksik ve Kalitesiz Kömür Verildiği’ iddiasıyla son üç ay içerisinde yaklaşık 70 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 28 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu olayın ardından Sezai Boran’ın görevden alınması kentte çeşitli yorumlara neden olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!