Ordu İl Kurultayı 19'unda toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ordu İl Kurultayı 19unda toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ordu'daki sivil girişim örgütleri, ilk Ordu İl Kurultayı'nı 19 Eylül'de gerçekleştiriyor. Ordulular bu kurultayda, yerel yönetim reformu ve yerel demokrasiyi tartışacaklar.

Tüm Ordulular'a açık olan Kurultay'da, ilin veya ile bağlı ilçelerin sorunlarını dile getirmek isteyen herkese, görüşlerini açıklama ve önerilerini sunma olanağı verilmesine özen gösterilecek. Kurultay, bu yıldan başlayarak her yıl, Atatürk'ün 1924'de Ordu'ya gelişinin yıldönümünü olan 19 Eylül Pazar sabahı çağrısız olarak taplanacak.

Kurultay'dan bir gün önce, Kurultay çalışmalarının yapılacağı Ordu Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği toplantı salonunda, Ordu ilinin gelişme alternatifleri konulu bir panel düzenlenecek. Prof. Dr. Oktay Güvemli'nin yöneteceği panelde bu yıl Üniversite, Turizm, Fındık Üretim, Öncelikli Yatırımlar konularını Prof. Dr. Tuğmaç Sayraç, Karayolları 7. Bölge Müdürü Hüseyin İslam, Turizm Danışmanı Y.Mimar Berkay Yalın, İşadamı Dursun Gürsoy ve Ordu Ticaret Odası Başkanı Ömer Aydın'dan oluşan bilim adamları ve uzmanlar tartışacaklar.

Türkiye'de kendi yöre sorunlarını Kurultaylarda ele alıp çözme modelini ilk olarak uygulayan Mesudiyeliler de, il kurultayı dolayısıyla Ordu'ya gelecekler ve bu yıl Temmuz başında KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın katılımıyla yaptıkları Dokuzuncu İlçe Kurultayı'nda alınan kararlardan hangilerinin gerçekleştirildiğini, hangilerini çözmek için neler yapılması gerektiğini tartışacaklar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!