Orçun Sonat son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Orçun Sonat son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 14:33

İstanbul'da vefat eden sinema oyuncusu Orçun Sonat'ın cenazesi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Akciğer kanseri tedavisi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önceki gün vefat eden Sonat için Üsküdar'daki Selimiye Camii'nde tören düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın çelenk gönderdiği törene, Orçun Sonat'ın ailesi ve yakınları ile Rutkay Aziz, Hadi Çaman, Levent İnanır, Ulvi Alacakaptan, Fatma Belgen, Alev Oraloğlu, Aykut Oray ve yönetmen Ülkü Erakalın'ın da aralarında bulunduğu tiyatro ve sinema camiasından çok sayıda dostu katıldı.

Güçlükle ayakta durduğu görülen Orçun Sonat'ın eşi Sevgi Sonat, çocukları Orsel, Vuslat, Orkun ve Selçun ile birlikte taziyeleri kabul etti.

Tabutun başında gözyaşı döken Sevgi Sonat, eşinin 3 yıl boyunca hastanede tedavi gördüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Onurlu, şerefli bir insandı. Hastaneye birkaç dostu dışında gelen olmadı. O, dostlarını çok bekledi. Bunu kendisine yakıştıramadı. Şimdi hepsi buradalar. Son nefesini dostlarına kırgın olarak verdi.”

Haberin Devamı

Orçun Sonat'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ORÇUN SONAT'IN ARDINDAN

Orçun Sonat'ın cenaze törenine katılan tiyatrocu Hadi Çaman, basın mensuplarının soruları üzerine, “Orçun'la 37 bölüm süren Ak Saçlı Delikanlılar adlı yapımda birlikte oynadık. O rol gereği benim damadım rolündeydi. Tiyatro ve sinema camiası en delikanlı insanlarından birini yitirdi. Hepimiz çok üzgünüz. Çok sigara içerdi. Büyük olasılıkla sevgili kardeşimin cenazesinde sigarayı bırakacağım. Gençlere sesleniyorum, sigaraya başlamayın. Başlarsanız bırakılmıyor” dedi.

Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan da, “Ben sigarayı bıraktım. Geçenlerde elime bir kitap geçti. Sigaranın zararlarından ziyade bıraktıktan sonraki faydalarını anlatıyor. Orçun kardeşim kendine biraz daha dikkat etmeli, sigaradan uzak durmalıydı. İnsanların iyiliği için sahneye çıkarken kendini mahvetti” diye konuştu.

Tiyatrocu Atilla Ayberk de, “Ben, Orçun'la aynı odayı paylaştım. Birçok yapımda birlikte oynadık. Camiamız büyük bir insanı kaybetti. Onun dostluğunu hep hatırlayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Sonat'ın amcasının oğlu Özkal Sonat ise “Askerliği bıraktıktan sonra dürüstlüğünden dolayı camiaya doğrudan adapte olamadı. Sağlığı son zamanlarda düzelme gösterince sevinmiştik. Şimdi onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Sinema oyuncusu Yavuz Karakaş da, “47 yıllık sinema oyuncusuyum. Orçun'la ailecek iyi bir dostluğumuz vardı. Filmlerde beraber oynadık. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!