Orada Olmayan Adam

Güncelleme Tarihi:

Orada Olmayan Adam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2002 14:54

Raizing Arizona, Muhteşem Lebowski, Fargo ve Nerdesin Be Birader gibi yapımlarıyla tanınan Joel ve Ethan Coen "biraderler", ilgi çekici filmleri Orada Olmayan Adam (The Man Who Wasn't There) ile bir kez daha sinemalarda. Kış aylarında düzenlenen Bağımsız Film Festivali kapsamında da gösterimen filmin oyuncu kadrosu da kayıtsız kalınamayacak isimlerden oluşuyor. Francis Mc Dormand, Billy Bob Thornton ve James Gandolfini başrollerde.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

1949 yazında geçen film, küçük bir Kuzey California kasabasında berber olan 'orada olmayan adam' Ed Crane'in hikayesini anlatıyor. Hayatından mutsuz ve tatminsiz bir adam olan Ed, karısı Doris'in kendisine sadık olmadığını farkettikten sonra, ortaya bir şantaj yapma fırsatı çıktığını ve böylece hayatını değiştirebileceğini farkeder. Ne yazık ki, yaptığı plan geri teper ve adam öldürmeye dek giden yolda çok daha karanlık sırlarla karşılaşır.

Bu arada hemen hatırlatalım, film renkli çekilmiş ama özel bir işlemle siyah- beyaz hale getirilmiş. Bir başka not Joel Coen, bu filmle Cannes '2001'de en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Joel Coen
Senaryo: Joel Coen ve Ethan Coen
Oynayanlar:  Billy Bob Thornton, Frances McDormand, Michael Badalucco,
James Gandolfini, Katherine Borowitz, Jon Polito
Resmi sitesi: http://www.themanwhowasntthere.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!