Optisyenlik nedir? Optisyenlik iş alanları neler?

Güncelleme Tarihi:

Optisyenlik nedir Optisyenlik iş alanları neler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 17:11

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri alınmaya başlanacak. Bu gelişmenin ardından sağlıkla ilgili bazı önlisans bölümlerinin iş imkanları araştırılmaya başlandı. Peki, optisyenlik nedir? Optisyenlik iş alanları neler?

Haberin Devamı

Optisyenlik, ek tercih yapacak gençler tarafından merak edilen bölümler arasında yer alıyor. Optisyenlik bölümünün hangi üniversitelerde olduğu ve bölüm mezunlarının ne iş yaptığı gibi konular, üniversiteli adaylarınca araştırılıyor. İşte, optisyenlik hakkında tüm merak edilenler...

Optisyenlik bölümünün amacı; görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş yüksekokul mezunu elemanları yetiştirilmesidir. Bu programdan mezun olan öğrenciler optisyen ünvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilirler. Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yaparlar. Çağdaş elektronik makine ve teçhizatla donatılmış Optisyenlik Programamızdan mezun olan öğrencilerimiz gözlükçü dükkanı açabilecek tek yetkili elemandır.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sağlık durumu mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun yetiye sahip olmalıdır. Bu nedenle programa alınacak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden sağlık raporu almaları gerekir. Ayrıca çabuk ve doğru karar verebilen, dikkatli, soğukkanlı, sorumluluk duygusu güçlü ve iletişim becerileri iyi gelişmiş olmalıdır. Öğrenim süresi 2 yıldır. Sağlık Meslek Liseleri ve Kız Meslek Liselerinin ilgili bölümünden mezun olan öğrenciler bu programı tercih edebilir.

Optisyenlar göz hekimi tarafından görme belirlenmiş hastalara, reçetelerine göre görme bozukluklarının ortadan kaldırılması veya azaltılması için kullanılan optik gereçleri (gözlük, kontakt lens vb.) hazırlayan ve uygulayan kişidir. Programı bitiren öğrencilere Optisyenlik ön lisans diploması ve “Optisyen” ünvanı verilir. Optisyenlik programı mezunları, özel sektörde optisyenlik kurumlarında sorumlu müdür olarak çalışabileceği gibi bireysel çalışma imkanından faydalanarak kendi iş yerlerini açabilirler. Ayrıca, Optisyenlik önlisans programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'na girerek Fizik 4 yıllık lisans bölümünü de bitirebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!