Optik okuyuculu pasaport geliyor

Güncelleme Tarihi:

Optik okuyuculu pasaport geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, pasaportların değiştirilerek, sahteciliğin önlenmesi amacıyla gelişmiş ülkelerdeki gibi optik okuyucuya uygun hale getirileceğini bildirdi.

Tantan, suç işlenmesinin önlenmesi için insan, para ve mal hareketlerinin izlenmesi ve kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. Tantan, bu amaçla kara para yasasının uygulanması sırasında ortaya çıkan aksaklıkları belirlediklerini, bunun giderilmesi için yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirtti. İnsan hareketlerinin izlenmesi amacıyla hazırlanan Mernis Projesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Tantan, önümüzdeki günlerde bilgisayar ihalesi açılacağını, projeye uygun kimliklerin hazırlanacağını kaydetti. Tantan bu amaçla pasaportların da değiştirileceğini ve optik okuyucuya uygun hale getirileceğini bildirdi. Ancak, pasaportların değiştirilmesi için zaman vermedi.

Tantan, insan, mal ve para hareketleri izlenemezse polis ne kadar donanımlı olursa olsun sonuç alınamayacağını belirtti. Tantan, Emniyet Teşkilatı'nda eğitime önem verdiklerini, internet suçlarıyla mücadele için polisin ABD'de eğitim gördüğünü anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!