Opr.Dr. Güney son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Opr.Dr. Güney son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 15:46

ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde yılbaşından 1 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve dün 52 yaşındayken evinde yaşamını yitiren Üroloji Uzmanı Opr.Dr. Yaşar Tunç Güney, Alanya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Alanya Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törende Güney'in kendisi gibi doktor olan eşi Nihal Kurt Güney, baygınlık geçirdi.

Kaza, geçen yıl 30 Aralık gecesi Aksu İlçesi yakınlarında Antalya- Alanya karayolu üzerinde meydana geldi. Direksiyon başında uyuklayan Opr. Dr. Yaşar Tunç Güney'in yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, Opr. Dr. Güney ağır yaralandı. Opr.Dr. Yaşar Tunç Güney, çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı hastanede 15 gün yoğun bakımda kaldı. Tedavisine evinde devam edilmek üzere taburcu edilen doktor Güney, kazadan sonra ortaya çıkan organ yetmezliği sonucu dün evinde yaşamını yitirdi.
Yaşar Tunç Güney için Alanya Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İsmail Başaran, Güney ile 10 yıl aynı mesaiyi paylaştıklarını söyledi. Yaşar Tunç Güney'in çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirten Başaran, “Okul arkadaşım da olan Yaşar Tunç, kazadan sonra yaklaşık 15 gün yoğun bakımda tedavi gördü. Daha sonra tedavisine evde devam edilmesi için taburcu edildi. Kazaya bağlı organ yetmezliği ve iç kanama sonucu dün sabah kaybettik” dedi.

Aynı hastanede Dr. Kaan Doğruer ise “Ortağım, ağabeyim ve her şeyimdi. Halen öldüğüne inanamıyorum” dedi. Arkadaşlarından Dr. Erol Bıyık da Yaşar Tunç Güney'in mesleğinde çok başarılı bir doktor olduğunu ve ani ölümünün herkesi şoke ettiğini söyledi.

Cenazede Güney'in eşi Nihal Kurt Güney baygınlık geçirdi. “Ben sensiz ne yaparım. Beni de götür, dayanamıyorum. Bırakın son bir kez daha ona sarılayım” diye feryat eden Nihal Kurt Güney, sedye ile hastanenin acil servisine götürülerek tedaviye alındı.

Hastanedeki törenin ardından Üroloji Uzmanı Opr.Dr. Yaşar Tunç Güney için Kazım Bulut Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 2 ay önce Alanya Devlet Hastanesi'nden emekli olan 2 çocuk babası Güney'in cenazesi, Aşağı Oba Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!