Operasyon krizi

Güncelleme Tarihi:

Operasyon krizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filipinler'de 23 Nisan'da patlak veren rehine krizi operasyon krizine dönüştü. Ordu dün operasyon başlatınca Fransa, Manila yönetimine tepki gösterdi.

Uçaklar bomba yağdırıyor

Filipinler Lideri Estrada, rehine krizine isyan etti ve ‘‘Yeterse yeter’’ deyip operasyon emri verdi. Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait F 5 savaş uçaklarının da katıldığı kritik operasyon için binlerce asker Jolo'ya sevk edildi.

FİLİPİNLER'in güneydeki Jolo Adası'nda dün sabah başlatılan 22 rehineyi kurtarma operasyonunda çok sayıda kişinin öldüğü sanılıyor. Ordu, hava bombardımanı destekli operasyona dair henüz bir açıklama yapmazken, Amerikalı rehine Jeffrey Schilling'in kaçarken can verdiği, 12 Filipinli Hıristiyan'ın kurşuna dizildiği haberleri sızdı.

Fransa'nın isyanı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, operasyon emrini veren Filipinler Devlet Başkanı Joseph Estrada'yı eleştirerek, durumdan endişe duyduğunu söyledi. Chirac, Filipinler Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasını ve operasyonun gerekçesinin derhal açıklanmasını istedi.

Manila'nın yanıtı

Filipinler Genelkurmay Başkanı General Angelo Reyes ise rehinelerin sağ olduğunu ve operasyonun sürdüğünü açıkladı. Ebu Seyyaf gerillalarının elinde 1 ABD'li, 3 Malezyalı ve 16 Filipinliyle birlikte, Fransız televizyonu France 2'nin bir muhabiriyle kameramanı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!