Operasyon değil turistik gezi...

Güncelleme Tarihi:

Operasyon değil turistik gezi...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2002 01:48

Çanakkale'de trilyonlarca lira harcanarak yaptırılan Kepez Limanı atıl beklerken, Çanakkale'ye gemiyle gelen turistler, can yelekleri giyip, zodiak botlara binerek karaya çıkarılıyor.

Kuşadası'ndan İstanbul'a giden Bahama bayraklı ‘Bremen’ adlı 6 bin 752 grostonluk 115 metre boyundaki yolcu gemisi, Truva gezisi için dün 92 Alman yolcusuyla Çanakkale önlerine demirledi. Turistler botlara bindirilip rıhtıma taşındı. Turistlerin, gezi bitiminde de yine aynı yöntemle gemilerine taşındığını belirten Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kaşıkçı, şunları söyledi: ‘‘Birçoğu 50 yaşın üzerindeki Alman konuklar, zodiak botlara yardım almadan binemeyecek durumda. Deniz komandolarının kullanabileceği botlarda turistlere sanki S.A.S. eğitimi veriliyor. Bu içler acısı bir durum. Trilyonlarca liralık Kepez Limanı tamamlandığı halde, işletme sorunu çözülemediği için boş bekliyor. Ancak yıllardır Çanakkale'ye gelen turistler bu işkenceyi çekiyor.’’

3 YILDIR BEKLİYOR

Müteahhit firma Çiska İnşaat'ın yaptığı ve 3.5 trilyon lira harcadığı liman, Ulaştırma Bakanlığı'na 3 Kasım 1999 yılında teslim edildi. Limanın yap-işlet-devret modeli ile kontrol, güvenlik ve sosyal tesislerinden oluşan üst yapısının yapılıp işletilmesi için 1999 yılı Eylül ayında ihale açıldı. Ticaret ve Sanayi Odası ile Kepez Belediyesi'nin oluşturduğu Güçbirliği A.Ş. şartname aldı. Ancak ihale, Ulaştırma Bakanlığı tarafından, şartnamelerin dağıtılması aşamasında gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Yeni ihale de yapılmadı. Büyük gemilerin rahatlıkla yanaşabileceği 214 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde iskeleye sahip limanın bugünkü rakamlarla değerinin 20 trilyon lira olduğu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!