Opera yönetmek Özpetek'i sardı

Güncelleme Tarihi:

Opera yönetmek Özpeteki sardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 11:36

Dünyaca ünlü Türk asıllı İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek, kısa bir süre önce ilk kez sahneye koyduğu Aida operasından sonra, bir hayli olumlu görüş aldığını belirterek, Napoli'deki San Carlo Operası'dan da La Traviata'yı yönetme teklifi aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Özpetek, geçen 28 Nisan'da Floransa'da ilk gösterimi yapılan Aida operasıyla ilgili yapılan geri bildirimleri ve ileride operaya yönelik planlarını AA muhabirine anlattı.

Sinema yönetmeni olarak ilk defa yönettiği bir opera sonrasında kendisine gelen geri bildirimlerin son derece iyi olduğunu ifade eden Ferzan Özpetek, Aida'yı sahneye koyarken birlikte çalıştıkları dünyaca ünlü orkestra şefi Hintli Zubin Mehta'dan henüz Aida'nın gösterimi bitmeden çok güzel bir mektup aldığını ve mektubu hep sakladığını söyledi.

/images/100/0x0/55ea915bf018fbb8f8887586
Özpetek, Mehta'nın mektubunda, yazanları şöyle aktardı:

"İlk defa bu kadar heyecanlı bir Aida olduğunu, her gösterildiğinde seyircinin heyecanını, benim de yaşamamı istediğini, benim oraya bir kere daha gitmemi istediğini, çok güzel bir işbirliği olduğunu söylüyor."

Haberin Devamı

Floransa'da Aida'nın son gösterimini, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun da izlediğini ve tepkisinin çok iyi olduğunu kaydeden Özpetek, yaptığı bu işten dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi.

Ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin Aida operasını yöneterek, kendisine yeni bir pencere açıldığını ve bu işin kendisini sardığını ifade eden Ferzan Özpetek, operayla ilgili yeni teklifler aldığını şöyle duyurdu:

"Napoli'deki San Carlo Operası'ndan La Traviata Operası'nı yönetme teklifi geldi. 2012 Aralık ayında onu yapacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!