Opera ve Twitter tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Opera ve Twitter tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 16:17

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman'ın açıklamalarına öfkelenen Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik'in yazdığı Twitter mesajları, genç bir müzisyene ilham kaynağı oldu.

Haberin Devamı

Ünlü ekonomist Paul Krugman'ın geçen sene, Estonya'nın ekonomisini kurtarmak için aldığı kararları New York Times gazetesindeki köşesinden eleştirmiş, "Hiç kurtarmaya çalışmasanız daha iyi" diye yazmıştı.

Bunun üzerine, Estonya Devlet Başkanı Ilves, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda Krugman'ın "kendini beğenmiş, art niyetli ve sinsi" olduğunu belirtmişti.

Ilves'in öfke dolu tweet'lerinden yola çıkan genç müzisyen Eugene Birman ise "Nostra Culpa" isimli 16 dakikalık bir opera eseri ortaya çıkardı.

Opera ve Twitter tarihinde bir ilk

Eugene Birman

"NOSTRA CULPA"

Birman, esere ismini verirken, Başkan'ın paylaştığı "Evet, biz ne biliriz ki? Biz aptal ve budala Avrupalılarız. Cahiliz. Bir gün biz de anlayacağız. Nostra culpa (Bizim suçumuz)" mesajından esinlendi.

Haberin Devamı

"Nostra Culpa" başkent Tallinn'de 7 Nisan'da başlayacak olan Müzik Günleri etkinliği kapsamında, Tallinn Oda Orkestrası tarafından sahneye konacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!