Opera içinde reklam çok ucuz bir durum

Güncelleme Tarihi:

Opera içinde reklam çok ucuz bir durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin "Ali Baba ve Kırk Haramiler" adlı eseri sahnelenirken opera sanatçısı Bülent Atak’ın "Goldaş Altın" diye bağırarak reklam yapmasına, Türk operasının duayeni olarak kabul edilen Ayhan Baran büyük tepki gösterdi.

Hürriyet’e konuşan Baran, "Hayatım boyunca böyle bir şeyle karşılaşmadım. Çok ucuz bir durum" dedi. Reklam, altın firmasını da rahatsız etti.

İSTANBUL Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu "Ali Baba ve Kırk Haramiler" adlı oyunda, Ali Baba’nın kardeşi Kasım’ı canlandıran sanatçı Bülent Atak’ın hiç kimsenin beklemiği bir anda "Goldaş altın" diye bağırması, sanat dünyasında skandal olarak nitelendi. Sahnede yaşanan bu olaya en büyük tepki, Türk operasının duayeni olarak kabul edilen Ayhan Baran’dan geldi. Hürriyet’e konuşan Baran, "Hayatım boyunca böyle bir şeyle karşılaşmadım. Operada böyle olaylara izin vermemek lazım. Çok ucuz bir durum. Gereken ceza verilmeli" dedi. "Opera çok saygın bir kurumdur, bu tür olaylarla bu sanata zarar veriliyor. Libretto’ya müdahale edilmemeliydi" diyen Baran, Genel Müdürlüğün bu konuda işlem yapması gerektiğini söyledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!