Önce ilkelerde anlaşalım

Güncelleme Tarihi:

Önce ilkelerde anlaşalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 02:25

30 Mart seçiminde ‘Yavaş gardaşım yavaş. Geliyor Mansur Yavaş’ sloganıyla kampanya yürüten CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın “Cumhurbaşkanı adaylığım bu gerginliğe ve kutuplaşmaya son vermenin başlangıcını sembolize eder” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan temkinli yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “İsim bazında hiçbir değerlendirme yapmamaya özen gösteriyoruz. Önce ilkeler üzerinde anlaşma sağlayalım” dedi.

Haberin Devamı

YA BAŞKAN YA CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı adayının özellikleriyle ilgili ‘isimsiz’ tur yapan Kılıçdaroğlu’nun dünkü durağı Türk-İş, DİSK ve KESK oldu. Konfederasyon başkanları genel olarak ‘toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı cumhurbaşkanı ve sorunsuz seçim’ arzularını dile getirdi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Sorunsuz bir seçim istiyoruz. Biz dahil, herkesin arzusu bu. Herkesin mutlu olduğu, kavganın, gürültünün olmadığı bir ortamda yaşamak istiyoruz” dedi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, “Aday olarak adı en net telaffuz edilen Recep Tayyip Erdoğan, bir cumhurbaşkanı olmaktan çok, başkan olmayı istediğini açıkça ifade etmektedir. Yasama, yürütme ve yargıyı tamamen tek bir kişinin kontrolüne sokmak, dönüşüm sürecini başkanlık ile taçlandırmak istemektedir. Sandıktan ya bir başkan ya da bir cumhurbaşkanı çıkacaktır. Eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, kamucu bir cumhuriyet isteyen bizler bir başkan seçilmesine seyirci kalamayız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ise görüşmelerin ardından şunları söyledi:

Haberin Devamı

YALOVA’DA ONURLU DURUŞ

“Sayın Mansur Yavaş, elbette bir değerlendirme yapacaktır. Bir röportaj, ben de sabah okudum. İsim bazında şu ana kadar hiçbir değerlendirme yapmadık. Önümüzdeki süreç içerisinde sanıyorum biraz daha net görüşler ortaya çıkmış olacak. Yalova seçimleri 2 eksenli yürüdü. AK Parti ve CHP arasında geçen bir yarıştı. Daha önce kazanmıştık zaten, AKP’nin itirazı üzerine YSK iptal etti. Yalovalılar verdikleri sözün arkasında durdular. Düşünün şimdi, Yalovalılar bir kişiyi belediye başkanı seçtiler, mazbatasını aldı, çalışmasına başladı, sonra Ankara’dan seçim iptal edildi. Yalova, buna haklı olarak onurlu bir duruş sergiledi, bir tepki gösterdi. Bu kez fark biraz daha yüksek oldu. O koltuğa oturacak kişiyi halk seçecek. Bu nedenle nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı ki toplumun her kesimini kucaklamış ve toplumu mutlu kılmış bir kişi olsun. Buna özen gösteriyoruz, bu gezilerimizin temel nedeni de bu. Bizim gönlümüzden geçen cumhurbaşkanının taşeronlaşmaya karşı çıkması gerekir. Seçimin sorunsuz olması çok güzel. Böyle bir talep çok güzel. Eğer demokrasi gelişmişse etik değerleri gelişmişse zaten seçimler sorunsuz olur. Umuyoruz bu seçimlerde bir kedi bir trafoya girmez seçimlere şaibe düşmez.”

Haberin Devamı

BAHÇELİ İLE YENİDEN GÖRÜŞEBİLİR

Kılıçdaroğlu, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının ardından HDP ile parlamento dışındaki partilerden randevu isteyecek. CHP liderinin, partisinin MYK ve Parti Meclisi’nde yapacağı son değerlendirmeler ve buradan çıkacak isimle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yeniden görüşebileceği belirtildi.

KESK selfie’si

Kılıçdaroğlu, KESK Başkanı Lemi Özgen’le görüştükten sonra bina önünde vatandaşların ricasını kırmayıp selfie çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!