Onay için KöÅŸk'e çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Onay için Köşke çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2002 15:41

Yeni kabine, Erdoğan başkanlığındaki toplantıda kesinleşti. Henüz açıklanmayan isimler, hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cebinde. Gül, Bakanlar Kurulu'nu Sezer'e onaylatmak için 15.40'da Köşk'e gitti.

Haberin Devamı

Hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, yeni kabineyi onaylatmak için Sezer'den randevu istedi. Randevu, saat 15.30'a verildi. Gül, 15:40'da Köşk' geldi.

İSİMLER İÇİN GEÇ SAATE KADAR ÇALIŞTILAR

38. hükümetin kadrosu dün yoğun bir çalışma sonucunda netleşti. Gül, dün gün boyu danışmanlarıyla birlikte evinde çalışan Gül, akşam da parti genel merkezinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katıldı.

AKP MYK, Kabineye son şeklini vermek üzere dün akşam 19.04'te toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, isimler kesinleştirildi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda parti genel merkezindeki toplantıya, Başbakanlık görevi verilen Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, Genel Başkan yardımcıları Abdüllatif Şener, Vecdi Gönül, Sadık Yakut, Yaşar Yakış, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Murat Mercan ve Akif Gülle ile TBMM Grup Başkanı Bülent Arınç katıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

Toplantıda, Gül ve ErdoÄŸan, parti yöneticilerinin kabineye iliÅŸkin görüşlerini aldılar. MYK, tartışılan isimler üzerinde Gül ve ErdoÄŸan'a tam yetki verdi. Daha sonra Gül ve ErdoÄŸan, baÅŸbaÅŸa görüşürek, kabineye son ÅŸeklini verdiler.Â

11 BAKANLIK AZALTILDI

58. AKP Hükümeti'nde bakanlık sayısı eskiye göre 11 azaltılarak, başbakanın dışında 23 bakanlık yer alacak. İki Başbakan Yardımcılığı için Abdülkadir Aksu ve Abdüllatif Şener'in adları geçerken, Gül'ün kabinesinde bir ya da iki kadın bakanın yer alması bekleniyor.

KADIN BAKAN DA GÖREV ALACAK

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı için Gülseren Topuz, Nükhet Hotar ve Zeynep Karahan Uslu'nun adlarından söz ediliyor. Çevre Bakanlığı için Ertuğrul Yalçınbayır'ın adı da geçerken, Yalçınbayır'ın adı Mehmet Ali Şahin ve Prof. Burhan Kuzu ile birlikte Adalet Bakanlığı için de geçiyor. Nükhet Hotar'ın adı Çalışma Bakanlığı için de geçiyor. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı için Ali Babacan ile Nazım Ekren, Dışişleri Bakanlığı için Yaşar Yakış, Milli Savunma Bakanlığı için Aziz Akgül, Mehmet Dülger ve Vahit Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı için Köksal Toptan ve Akif Gülle, İçişleri Bakanlığı için Murat Başesgioğlu ve Atilla Koç, Bayındırlık Bakanlığı için Salih Kapusuz, İdris Naim Şahin, Osman Pepe, Zeki Ergezen'in adlarından söz ediliyor.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanlığı için Mahfuz Güler, Agah Kafkas, Hüseyin Tanrıverdi, Sağlık Bakanlığı için de Faruk Çelik, Dengir Fırat ve Akif Gülle'nin adları geçiyor. Devlet Bakanlıkları için de Ömer Çelik, Vahit Erdem, Hilmi Güler'in adlarından söz ediliyor.

Turizm Bakanlığı için Murat Mercan ile Erkan Mumcu, Ulaştırma Bakanlığı için de Ali Coşkun ile Cemil Çiçek'in adları geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!