Oman cezaevine Demirel hayranlığı

Güncelleme Tarihi:

Oman cezaevine Demirel hayranlığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, Oman'daki eski bir cezaevine hayran kaldı. Demirel, ‘‘Hapsolmak kolay değil, ama hapis olacaksa böyle bir yerde olsun’’ dedi. Oman'ın başkentindeki ikinci gününe eskiden cezaevi olarak kullanılan El Celali Kalesi'ni gezerek başlayan Demirel, kalenin temizliği, orijinal şekilde korunması karşısında heyecanını gizlemedi. Kaleyi gezdikten sonra minderin üzerine oturarak ışık gösterisi seyreden Demirel, şöyle konuştu: ‘‘Celali Kalesi, tarihe şahadet ediyor. Bu kaleyi bakımlı görmekten memnun kaldım. Hapishane olmuş, ama fena bir yer değil.’’ Demirel dün, Başbakan Birinci Yardımcısı Fahd Bin Mahmut El Said, Ticaret ve Sanayi Bakanı Makbul Bin Ali Sultan'ı da kabul etti. Daha sonra da Oman Sultanı Qaboos Bin Said ile altınla kaplanmış görkemli sarayında görüştü.

SURİYE'YE UYARI

Demirel'den Türkiye'nin terörü destekleyen Suriye politikası ile ilgili sıkıntılarını dinleyen Sultan, kendisinin de bir görüşmesinde Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'a bunun böyle olmaması gerektiğini söylediğini, aynı politikasını sürdürmesini ise anlayamadığını bildirdi.

Türkiye ile Suriye arasında, su sorunu bulunmadığını söyleyen Demirel ise şunları söyledi: ‘‘Fırat'ın yılda 30 milyar m3 suyu var. Yarısı bile sizin memleketinizi on defa yıkar, sular. İlla ben dediğimi yaptıracağım diye orada terörü beslemek, Türkiye'nin içine saldırtmak, askeri, polisi, kadını, çocuğu öldürtmek komşuluğa, müslümanlığa yakışır mı? Arap dünyası Suriye'ye inanacağına, dönüp, bunu niye yapıyorsun diye sormalı.’’

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Türkiye'den sonra en çok Türk bayrağı Oman'da var’’ diyen bir gazeteciye de ‘‘Bayraklar çok da yakışmış’’ yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!